OTVORENO! Vladimir Lučić: Telekomu u interesu zdrava konkurencija

Autor: Republika

Vesti

27.07.2021

17:28

- Postojanje konkurencije nije pretnja Telekomu Srbija, naprotiv, nama je u interesu da imamo zdravu konkurenciju sa kojom ćemo se nadmetati u fer tržišnim uslovima, jer samo tako možemo kao kompanija da stalno budemo bolji, da uvodimo inovacije, da se menjamo i napredujemo - poručio je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladimir Lučić

Prvi čovek srpskog državnog lidera u telekomunikacijama naglasio je da ova kompanija praktično od svog osnivanja zapravo sarađuje sa konkurencijom, da pune dve decenije ne primer iznajmljuje svoju infrastrukturu svom direktnom konkurentu SBB-u, a da će sada slično biti i sa Telenorom. 

- Telekom Srbija želi da bude lider na tržištu, kako u Srbiji tako i u celom regionu bivše Jugoslavije, ali to podrazumeva postojanje konkurencije, od koje samo očekujemo poslovanje i ponašanje u skladu sa principima fer, zdrave i normalne, tržišne utakmice. Samo tako ćemo i mi iz dana u dan biti sve bolji - objasnio je Lučić u gostovanju na TV Happy. 

"Telekom Srbija pune dve decenije iznajmljuje svoju infrastrukturu SBB-u, sarađivaćemo i sa Telenorom, postojanje normalne konkurencije nas čini boljim i uspešnijim"

Što se tiče regionalnih ambicija Telekoma - da se uspostavi kao lider u pružanju pre svega sportskih sadržaja, pa će na kanalima Arena Sporta biti “prvi put u istoriji najbolji sport na jednom mestu” od engleske Premijer lige, španske Primere, italijanske Serije A preko Lige šampiona i Lige Evrope do NBA - Lučić je objasnio poslovnu strategiju.

Nosioci nove budućnosti 

Telekom Srbija je osnovao posebni fond za podršku takozvanom startap preduzetništvu, koj će početi sa radom u septembru, najavio je Vladimir Lučić. “Mi smo prva kompanija koja osniva ‘corporate venture kapital’ fond za podršku startapima, u skladu sa novim zakonom koji to omogućava”, naglasio je on. Ovaj fond će predvoditi profesionalni menadžment, koj će ocenjivati i podržavati nabolje ideje mladih talentovanih preduzetnika i inovatora pre svega u digitalnim oblastima. “Probaćemo da budemo nosioci nove budućnosti”, poručio je prvi čovek Telekoma.

- Poslovno, mi ćemo se u regionu bivše Jugoslavije razvijati i povećavati naše prihode i dobit kroz tri aspekta. Prvi aspekt je povećanje broja korisnika Telekoma tamo gde smo direktno prisutni kao operater, a to su Srbija, BiH i Crna Gora. Drugi aspekt je očekivano značajno povećanje broja gledalaca kanala Arena Sport u ponudi drugih operatera, što je slučaj u Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji. A treći aspekt našeg poslovnog razvoja u regionu jeste da ćemo preko najboljih i najatraktivnijih sportskih sadržaja značajno povećati prihode od oglašavanja, odnosno prodaje reklamnog prostora - objasnio je generalni direktor Telekoma.

"Povećanje broja korisnika Telekoma, povećanje broja gledalaca Arena Sporta i prihodi od prodaje reklamnog prostora - tri ključna aspekta za poslovni uspeh u regionu"

Kako je istakao, svako domaćinstvo od Triglava do Đevđelije želeće da gleda Arenu Sport, jer takvu ponudu nema niko, a kada na to dodamo snažna ulaganja u serijsku produkciju, u serijski program koji se pravi na svetskom nivou, jasno je da će Telekom postati pravi regionalni lider u proizvodnji atraktivnih medijskih sadržaja.

- Mi sada dolazimo u situaciju koja jeste prirodna za nas, da Telekom Srbija bude lider u regionu - zaključio je Vladimir Lučić. 

Komentari (0)

Loading