Gde i kako na odmor u Srbiji?

Autor:

Vesti

27.07.2021

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kojoj meri su se srpski turisti uželeli letovanja, najbolje govore prezauzeti turistički agenti, pune turističke agencije, koje ovih dana jedva uspevaju da udovolje zahtevima građana nalazeći im poslednja slobodna mesta u hotelima u Grčkoj, Egiptu ili Turskoj.

Foto: Promo

Oni koji se ne odlučuju za Halkidiki, Krit, Hurgadu ili Antaliju, za koje trenutno vlada najveće interesovanje, biraju nešto neobičnije destinacije, koje do skoro nisu bile značajno posećene od strane naših turista. Među njima se nalaze Drač u Albaniji, hrvatska ostrva ili cela istarska oblast, Ohridsko jezero... Ono što je izrazito primetno u trendovima naših turista je masovni povratak na dobro poznato crnogorsko primorje.

Ako je bilo pozitivnih strana 2020. godine onda je otkrivanje novih domaćih destinacija sigurno spada tu. Neki turisti će se i ove godine odlučiti za domaće planine, etno sela, netaknutu prirodu i istraživane do sada netokrivenih domaćih turističkih bisera. Pored uvek popularnih Zlatibora, Kopaonika i Vrnjačke banje, u poslednje vreme raste interesovanje za Sokobanju, Rtanj, jezero Perućac i Staru planinu.

Ipak, kao što svi znamo, kada dođu dani odmora često je izazovno pokriti sve troškove. Prema nedavno sprovedenoj anketi, Srbi se snalaze tako što više od 50 odsto njih plaća gotovinom, dok letovanje na mesečne rate plaća više od 10 odsto građana. 

Ekonomisti savetuju keš kredit kao dobro kratkotrajno rešenje za troškove koje imate prilikom organizovanja letovanja, a do njega u OTP banci možete doći brzo i lako bez potrebe dolaska u banku. Korisnici imaju na raspolaganju mKeš kredit, putem m-bank aplikacije i eKeš kredit, putem e-bank aplikacije. Reč je o dinarskom keš kreditu sa fiksnom kamatnom stopom za period otplate od šest do 12 meseci ili od 13 do 36 meseci, odnosno 37 do 71 meseci u slučaju dugoročnog kredita. Minimalan iznos kredita je 50.000, a maksimalan 600.000 dinara.

U ponudi su takođe i keš krediti sa varijabilnom kamatom uz samo 0.95 odsto naknade za puštanje kredita uz period otplate od 13 do 71 meseca. Minimalan iznos kredita je 50.000, a maksimalan čak 2.400.000 rsd. Ako pak korisnik želi apsolutnu predvidljivost svih mesečnih rata tokom perioda otplate, ima na raspolaganju i dinarski keš kredit sa fiksnom kamatom gde je maksimalni iznos kredita 2.400.000 dinara a rok otplate može biti najviše do 71 meseci.

Kreditni kalkulator na sajtu banke je odličan način da izračunate visinu svoje mesečne rate bez obzira za koji se kredit opredelite. Više informacija o ponudama keš kredita pogledajte na sajtu OTP banke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading