(FOTO) Novi kivot za ruku Svetog Save u Mileševi

Autor: Republika, milesevskaeparhija.rs

Vesti

26.07.2021

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju 25. jula 2021. godine, na dan molitvenog proslavljanja Čudotvorne ikone Bogorodice Trojeručice, Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski g. Atanasije služio je Svetu arhijerejsku Liturgiju u Vaznesenjskom hramu manastira Mileševe. Sasluživali su protojerej Nikola Perković, jerej Goran Krstić i protođakon Ivan Savić.

RepublikaFoto: milesevskaeparhija.rs

U svojoj besedi, Vladika je istakao: – Radujemo se Gospodu za Njegova dela, što nas je učinio jačima od smrti, jačim od greha, što nas je osposobio da činimo dobro, i da proslavljamo one koji su dobro činili, da se na njih ugledamo i da se od njih učimo. Ovaj naš manastir Mileševa je naša škola vrline i dobrih dela.

- U današnjem pročitanom Jevanđelju se govori da je čovek stvoren za dobro, da čini dobro, i da bude u zajednici, prijateljstvu, sa Dobrim Gospodom… Čovek je tako sazdan da njegovo biće podrazumeva činjenje dobra, dobre misli, ljubav prema Bogu, prema bližnjem. I da se druži sa dragim Bogom, da ga priziva u molitvi i da ga slavi. Da kroz to druženje sa Bogom čovek bude ispunjen Bogom, ispunjen

Njegovim Duhom Svetim - naglasio je Episkop Atanasije.

U sklopu aktivnosti kojima se obeležava veliki jubilej manastira Mileševe – 800 godina postojanja i bogougodnog rada, blagoslovom Episkopa Atanasija a dobrotom grupe vernih svetosavaca, urađen je novi kivot za ruku Svetog Save Srpskog koja se čuva u mileševskom hramu, koja je tom prilikom i preneta iz starog drvenog kivota u novi.

Kako ne bi bila zaboravljena imena dobrotvora Episkop Atanasije je svim donatorima uručio priznanja. Gospođa Tatjana Filippi iz Beograda dobila je Orden Belog Anđela Drugog stepena, dok su ostali dobrotvori dobili Arhijerejske gramate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
KPCTA

27.07.2021 07:26

Човек је створен за добро, да чини добро, и да буде у заједници, пријатељству, са Добрим Господом… Човек је тако саздан да његово биће подразумева чињење добра, добре мисли, љубав према Богу, према ближњем. И да се дружи са драгим Богом, да га призива у молитви и да га слави. Да кроз то дружење са Богом човек буде испуњен Богом, испуњен Његовим Духом Светим.

Odgovori 10 0