GAVRILOVI RODITELJI UPUTILI MOLBU FONDACIJI BUDI HUMAN: Zahtevaju da se novac od vlade preusmeri na Boška! "Nadamo se da će uspeti"

Autor:

Vesti

24.07.2021

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji malenog Gavrila Đurđevića uputili su molbu fondaciji "Budi human" da se novac, koji je juče proknjižen, a koji je dobio od Vlade Republike Srbije, preusmeri bebi Bošku Gugleti koji ima samo šest meseci i na respiratoru je.

Foto: instagram.com/printscreen
Do pobede! Gavrilo i Boško

Boško, moji mama i tata su uputili molbu fondaciji "Budi human" da se novac koji sam ja juče dobio preusmeri tebi. Svi se nadamo da će uspeti i držimo palčeve. Pozdrav, tvoj drug Gavrilo - napisano je na Instagram stranici zagavrilovupobedu.

 

 

Ovu informaciju su za Telegraf.rs potvrdili iz fondacije "Budi human".

Na ovu divnu vest u ime preslatkog Boška odgovoreno je na njegovoj Instagram stranici daiboskopobedisma.

Gavrilo, primio sam divne vesti, tvoja porodica i ti želite da mi preusmerite novac koji si ti juče dobio. Nadam da ćete uspeti da realizujete vašu želju, držim palčeve. Beskrajno sam zahvalan tebi i tvojoj porodici. Ovo je za mene velika stvar. Nadam se da ću ti se uskoro pridružiti u Budimpešti. Šaljem ti puno pozdrava i zagrljaja, tvoj drugar Boško - objavljeno je na stranici.

 

 

Na račun malenog Gavrila Vlada Republike Srbije uplatila je 35.589.764,33 dinara, što je skoro 303 hiljade evra.

Novac je trebalo da bude korišćen za njegovo lečenje u skladu sa pravilnikom "Budi human" fondacije.

Podsećamo, kada je Boško imao samo tri meseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju - neka su živahnija, a neka mirnija.

Posle mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se pribojavali. Nažalost, Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.

Da i Boško pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading