MINISTAR ZDRAVLJA SA PREMIJEROM KANTONA SARAJEVO: 2.000 zdravstvenih radnika dobilo vaučere za boravak u Sarajevu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.07.2021

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas u Beogradu sa delegacijom Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Edinom Fortom koji je tom prilikom ministru Lončaru predstavio Program „Odmori u Sarajevu“, odnosno besplatne vaučere za boravak u sarajevskim hotelima za zdravstvene radnike Srbije.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar sa Edinom Fortom

Premijer Kantona Sarajevo Edin Firto zahvalio se ministru Lončaru u ime građana Sarajeva na pomoći u vidu donacija 20.000 doza vakcina tokom proleća 2021.godine, istakavši da je Program „Odmori u Sarajevu“ gest kojim žele da iskažu zahvalnost i prodube prijateljstvo.

- Građani Sarajeva neće zaboraviti humanost države Srbije u trenucima kada nam je pomoć bila najpotrebnija, kada nismo imali niti jednu dozu vakcina. Upravo zato, želimo da se zahvalimo zdravstvenim radnicima Srbije, ljudima koji su godinu i više dana radili u crvenim zonama, koje ovim putem pozivam da se prijave za vaučere, i da dođu u Sarajevo, da besplatno odsednu u nekom od naših hotela, da se lepo i ugodno odmore, u društvu prijatelja - istakao je Firto.

Ministar Lončar zahvalio je premijeru Kantona Sarajevo na  vaučerima za zdravstvene radnike Srbije, istakavši da je korona virus moguće pobediti samo saradnjom i zajedničkom borbom.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Lončar i Fort

- Pandemija korona virusa potvrdila je činjenicu da se u teškim trenucima moramo osloniti jedni na druge, da krize poput ove, uzrokovane virusom, možemo savlatati i prebroditi isključivo zajedničkom borbom. Naši ljudi vole da posete Sarajevo, stoga sam siguran da će veliki broj zdravstvenih radnika iz kovid sistema iskoristiti ovu priliku, i ovaj lep gest naših prijatelja - istakao je Lončar.

Program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja u 14 sarajevskih hotela kreiran je od strane Kantona Sarajevo, u znak zahvalnosti Vladi Republike Srbije koja je pružila direktnu pomoć Kantonu Sarajevo kroz donacije vakcina.

Program je namenjen je državljanima Republike Srbije, zdravstvenim radnicima koji su radili u crvenim zonama, koji vaučer za besplatan boravak u Sarajevu mogu iskoristiti do 31.12.2021.godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading