(VIDEO) POTRESNA SLIKA BAKE I DEKE KOJI SU IZGUBILI DOM! U trenutku ostali bez KROVA NAD GLAVOM: Sve što su godinama stvarali nestalo u RUŠEVINAMA na Vračaru!

Autor:

Vesti

16.07.2021

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu na beogradskoj opštini Vračar danas se urušila zgrada koja se nalazi na parceli pored aktuelnog gradilišta.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

 

Pretpostavlja se da je zgrada počela da se urušava jer su joj verovatno potkopani temelji sa gradilišta koje se nalazi na parceli pored.

U ovoj katastrofi nekoliko građana je ostalo bez krova nad glavom, praktično bez svega što su stvarali čitav život.

Kako se može videti po slikama sa lica mesta, jednom starijem gospodinu je sve ovo jako teško palo. Dok stoji pored urušene zgrade okreće se oko sebe i u čudu gleda šta ga je snašlo. U tom trenutku Darko Glavaš, sekretar za vanredne situacije Grada Beograda mu prilazi i poziva ga da se javi ljudima iz Centra za socijalni rad.

 

 

 

Milena Stanković, majka jedne od stanarki zgrade u Vidovdanskoj, kaže da ju je ćerka jutros pozvala čim je primetila da se nešto dešava.

- Ja sam došla, ušla unutra sa ljudima koji rade tu i odmah sam primetila da su iznutra zidovi ispucali. Po celom stanu. Oni su obrazložili da je to malo trešenje i da će sve biti sanirano. Mislim da nije prošlo 15 minuta posle toga, ja sam otišla kući, a ona (ćerka) mi je javila da su evakuisali sve iz zgrade. Rekla je 'Mama, sve krca ispod mene, ja bežim. Svi su izašli bez ičega. Ona će kod mene, gde će oni drugi ljudi ne znam.

RepublikaFoto: ST/N. Pančić

Stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici broj 4 na Vračaru dobiće, kako je najavio zameni gradonačelnika Goran Vesić, hotelski smeštaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading