100 GODINA RUSKE PATRIJARŠIJE: Patrijarh Irinej doputovao u Moskvu

Autor: blic.rs

Vesti

01.12.2017

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NJegova svetost patrijarh srpski Irinej doputovao je sa delegacijom Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Moskvu, gde će učestvovati u obeležavanju 100 godina od uspostavljanja ruske Patrijaršije i ustoličenja prvog patrijarha moskovskog i sve Rusije Tihona.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Patrijarh Irinej

Delegacija SPC na čelu sa patrijarhom Irinejem doputovala je u Moskvu na poziv patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila povodom obeležavanja 100 godina Sveruskog pomesnog sabora iz 1917. godine, saopšteno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve.

Na aerodromu "Šeremetjevo" patrijarha srpskog i delegaciju SPC dočekao je mitropolit Brjanski i Sevski Aleksandar, episkop Rosošanski i Ostrogožski Andrej, sekretar u Odeljenju za spoljne crkvene poslove Igor Jakimčuk i njegov saradnik.

U delegaciji SPC su NJegovo preosveštenstvo episkop bački Irinej, starešina manastira Kovilj u Eparhiji bačkoj arhimandrit Isihije, starešina hrama Svetog Save u Beogradu arhimandrit Stefan i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading