"Moja prva plata“ dobar start za 8.500 mladih! Dve trećine kompanija zaposliće mlade kadrove

Autor: Republika

Vesti

13.07.2021

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 5.000 kompanije primilo je mlade iz programa "Moja prava plata", a sada dve trećine njih planira da im obezbedi stalni posao posle devetomesečne obuke, najavio je juče Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije na predstavljanju rezultata prve faze ovog projekta.

RepublikaFoto: promo

Čadež je u Privrednoj komori Srbije rekao da je više od trećine kompanija davalo dodatnu naknadu mladima tokom Programa na iznos koji je vlada obezbedila. 

- Program je omogućio privredi da zaposli mlade kadrove. Oko deset hiljada kompanija je raspisalo pozive i oko 8.500 mladih učestvuje u Programu -  ističe predsednik PKS.

Čadež kaže da se sa Vladom Srbije razgovara kako da se Program dodatno unapredi i omogući da doprinos poslodavaca bude veći.

- Zadovoljni smo ovom akcijom čiji je cilj da se mladim ljudima pruži šansa da dobiju prvo zaposlenje. Ideja je bila da mladima, koji nemaju radno iskustvo, država pomogne kroz Program, i da kroz podršku firmama, koje to žele, omogućimo da zaposle mlade i da ih nauče da rade u sektoru - ističe predsednik PKS koji je zahvalio premijerki i Vladi Srbije na podršci u realizaciji ovog programa koji se nastavlja.
Mladima sa završenim srednjim obrazovanjem obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 20.000 dinara, dok za one sa završenim visokim obrazovanjem naknada iznosi 24.000 dinara. Zaprvi ciklus Programa "Moja prva plata” opredeljene su ukupno dve milijarde dinara iz budžeta Srbije, a predlaže se i povećanje naknade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading