NOVI TALAS JE BLIZU: Inspekcija od ponedeljka pojačava kontrolu poštovanja mera protiv korone!

Autor:

Vesti

11.07.2021

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemijska situacija je pod kontrolom, jer je broj zaraženih u odnosu na broj testiranih i dalje oko jedan posto, ali se mnogi ponašaju kao da korone nema i ne poštuju preventivne mere, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Stamenković je rekao da su inspekcijske službe na terenu svih ovih dana, ali i najavio da će od sutra biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.

- Novi talas je blizu ili je možda već tu, a tu je i delta soj, koji se mnogo brže širi. Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi - izjavio je Stamenković za RTS.

Prema njegovim rečima, nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera.

- Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja - 50 posto manje prekršajnih naloga je izrečeno. U toku juna je bilo 11 zabrana - rekao je Stamenković.

Prema njegovim recima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.

- Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida-19 - kazao je Stamenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading