HITNO UPOZORENJE RHMZ: Novi TOPLOTNI talas stiže, pali se NARANDŽASTI METEOALARM!

Autor:

Vesti

05.07.2021

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiju stiže novi toplotni talas, upozorio je danas Republički hidrometeorolški zavod Srbije (RHMZ).

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

"Od srede do petka biće sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom do 37 stepeni Celzijusovih", stoji u najavi na sajtu ovog Zavoda, prenosi Telegraf.

Prema meteoalrmu za naredna tri dana, objavljenom na sajtu RHMZ, danas je upaljen žuti meteoalarm za područje Zapadne, Jugoistočne i Jugozapadne Srbije i područje Kosova i Metohije, gde se očekuju grmljavine. Za Istočnu Srbiju, žuti meteoalarm odnosni se na visoke temperature. Ostatak Srbije danas je u zelenoj zoni.

Međutim, sutra u čitavoj Srbiji će zbog visokih temperatura na snazi biti žuti meteolarm, a u sredu, 7. jula, narandžasti.

Prema opisu na sajtu RHMZ, narandžasti alarm znači da je "vreme opasno".

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu Zavoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading