TITO JE TAJNU O SVOM POREKLU KRIO U TORBI OD KOJE SE NIJE ODVAJAO! Kada su je otvorili našli su umrlicu i sliku jedne žene

Autor:

Vesti

23.06.2021

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo legendi je vezano za život i smrt Josipa Broza Tita, a ovo je jedna od njih.

Lični lekar dr Aleksandar Matunović je jedan od ljudi iz okruženja Josipa Broza, koji je posumnjao i kasnije tvrdio da ima dokaze da Tito nije osoba za koju se predstavljao.

On jemaršala lečio od 1975. do 1979, odnosno gotovo do smrti, a jedna stvar mu je uvek zapadala za oko.

Tito je imao malu akt-torbicu, čini mi se od zmijske kože. Uvek ju je nosio sa sobom. Sadržaj torbice, pored ključa, bio je osiguran i malim katancem. U dva navrata - ulazeći u njegove prostorije, zatekao sam ga da pretura po torbici. Oba puta je leđima bio okrenut vratima, a torbica mu je bila u krilu. Kada bih ušao, torbicu je brzo zatvarao. Delovao je kao čovek koji je uhvaćen u nedozvoljenoj radnji. Po tome sam znao da se u torbici nalaze neke za njega značajne stvari - pričao je Matunović.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Government of India

Tek nakon smrti Josipa Broza Tita 4. maja 1980. godine, doktor se setio da proveri šta se nalazilo u torbici koja ga je toliko kopkala:

- Posle njegove smrti raspitivao sam se kod članova komisije za sređivanje Titove ostavštine šta su pronašli u toj torbici. Jedan od članova komisije, Zvonko Kostić, rekao mi je da, pored zlatnog nakita, pronašli umrlicu Davorjanke - Zdenke Paunović, od 1. maja 1945. godine, izvod iz matične knjige venčanih sa Jovankom Budisavljević, 1952. godine, sliku Pelagije Belousove (Titova prva žena) - otkrio je on, ali i i dodao da to nije bilo sve...

"Tu je bila i kopija izveštaja austrougarskog Ministarstva rata, od jeseni 1915. godine, u kojoj se nalazi spisak austrijskih oficira, podoficira i vojnika koji su poginuli u vreme bitke u Galiciji. U spisku se nalazilo i ime kaplara Josipa Franje Broza.Nađeni izveštaj ide u prilog sumnji, odnosno mišljenju da Tito nije Josip Franjo Broz iz Kumrovca, već da se iza toga imena krije druga osoba - zaključio je Matunović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nbgd

23.06.2021 13:32

Evo, i ja imam dokaze na papiru da sam pokrao pola sveta i naravno da cu te dokaze cuvati u koznoj torbici, od cini mi se zmijske koze, i s vremena na vreme cu zavirivati u nju kao da sam uhvacen u nekoj nedozvoljenoj radnji, da proverim da li su svi ti dokazi protiv đene i dalje na svom mestu.

marko

23.06.2021 13:35

Mante se Vi TITA. Tito je ljudina i veliki čovek i veliki vizionar, koje je nacije i kojeg je obrazovanja po meni nije bitno. On je ljudina i dobar čovek na dobrom glasu. Ništa nije zloupotrebio i širio je mir i dobrotu. Ziveo je za život. Napravio je najmoniju DRZAVU na Svetu, drzavu a ne projekat. Niko nam nije mogao stati na crtu. Rvao sam u reprezentaciji Jugoslavije i imali smo sve najlepše od trenerki, patikika ili šlapa ili tenisica ili JATa ili smeštaja i sve je bilo naj naj naj. Iskreno tako mislim. Zivi i zdravi bili zemljaci moji nema veze kojevere i nacijebili. Tačka.

Beograd

23.06.2021 14:39

@marko - Sve ti potpisujem, od reči do reči. Osim rvanje ?