SLOVENIJA I EU RUKU POD RUKU! Izložba fotografija na Savskoj promenadi

Autor: Republika

Vesti

22.06.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Republike Slovenije je prilikom početka predsedavanja ove zemlje Savetom EU u saradnji s delegacijom EU pripremila fotografsku izložbu "Slovenija i EU ruku podruku".

RepublikaFoto: Urban Štebljaj
Ilustracija

Na panoima Savske promenade u Beogradu predstavljeno je 18 projekata u Sloveniji, koji su uspešno realizovani pomoću finansijskih sredstava EU.

Izložbom se srpskoj javnosti predstavljaju odabrani projekti, iz kojih je vidljiv pozitivan uticaj članstva u EU i napredak Slovenije u njenoj 30-godišnjoj istoriji. Uspešnih slovenačko-evropskih projekata je bilo mnogo više, preko 12.000 od učlanjenja 2004.

Organizatori izložbe veruju da će prenos slovenačkog iskustva podsticati građane Beograda i Srbije da prepoznaju članstvo u EU kao put ka uspešnoj realizaciji projekata za unapređenje društva i zaštitu životne sredine.

Na izložbi će posetioci moći da uživaju u fotografijama priznatog slovenačkog fotografa Urbana Štebljaja, koji je na svojevrstan način zabeležio lepote Bleda, Bohinja, Škocjanskih jama, Kopra, Maribora, Portoroža, Ljubljane, Kranjske gore itd.

Otvaranje izložbe biće u sredu 23. juna 2021, u 10 časova, na izložbenom prostoru Savske promenade. Izložba će moći da se pogleda do kraja jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading