HVALA VAM NA ČASTI KOJU STE DALI SRBIJI! Vučić položio venac na Spomenik junacima sa Košara! (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.06.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik junacima sa Košara. Ekskluzivno za portal Republika, predsednik Vučić, koji je podržao inicijativu Srpskog telegrafa i našeg portala, poručio je da je reč o "velikoj stvari za Srbiju".

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Aleksanda Vučić odao počast junacima sa Košara

Taj spomenik podignut je u parku preko puta KBC "Dr Dragiša Mišović" na inicijativu našeg portala i Srpskog telegrafa.

Sa predsednikom je venac položila i ministarka Darija Kisić Tepavčević.

- Ako ništa nismo uradili, bar danas smemo da govorimo. Hvala vam na časti koju ste dali Srbiji! Slava svim našim poginulim junacima - rekao je predsednik Vučić veteranima i pripadnicima Vojske Srbijei dodao:

 Voleo bih da vas posle Vidovdana, ili oko Vidovdana ponovo vidim i da možda manje formalno prozborimo o svemu, pa da vidimo šta možemo da uradimo. Da ne obećavam nešto što nije moguće. Kada vas vidim, dajete mi energiju, da se i pored rizika još više borim.

Predsednik Vučić, koji je podržao inicijativu Srpskog telegrafa i Republike za podizanje spomenika, naglasio je da je reč o velikoj stvari za našu zemlju.

- Veoma sam dirnut susretom sa našim preživelim herojima. Slava svim junacima! Uradili ste veliku stvar za našu zemlju, njihovo delo ne možemo da zaboravimo. Mi danas nemamo Košare u svojim rukama, ali junaštvo i sve ono što imamo u srcima nikada nećemo da izgubimo - rekao je Vučić za Republiku.

Polaganju venaca prisustvovali su i borci sa Košara koje je pre zvaničnog dela pojedinačno pozdravila ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Bitka na Košarama vođena je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine, na granici prema Albaniji, kada su naši vojnici uspeli da poraze teroriste takozvane OVK i spreče njihov pokušaj da, uz pomoć regularne vojske Albanije i avijacije NATO, uđu na Kosovo i Metohiju.

Malobrojne snage Vojske Jugoslavije, sastavljene mahom od golobradin mladića, u naredna dva meseca odbile su sve nasrtaje.

 U borbama je poginulo 108 vojnika, podoficira, oficira, rezervista i dobrovoljaca. Prosečna starost poginulih bila je 25 godina.

Povodom obeležavanja 22. godišnjice bitke na Košarama večeras u 20 časova u Kombank dvorani u Beogradu, biće održana komemorativna akdemija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

Najteže nam je pao gubitak saboraca

Heroji sa Košara koji su prisustovali polaganju venaca podsetili su se teških dana tokom bitke na Košarama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Jelena

14.06.2021 08:27

Слава им и велико хвала јер су дали своје животе за нас.

Neca

14.06.2021 09:11

Veliko hvala ,zrtvovali se za svuju drzavu!

Zeljko

14.06.2021 10:03

Da nije junaka sa Košara Srbija se ne bi odbranilod terorističke OVK, hvala im što su odbranili otadžbinu.

Martina

14.06.2021 10:40

Da se ne zaboravi nikad. Hvala i Vucicu koji u tome pomaze. To su nasi heroji. Pamticemo ih zauvek.