Ministar Lončar učestvovao u radu Konferencije o zdravlju Svetske zdravstvene organizacije

Autor:

Vesti

07.06.2021

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar učestvovao je danas na video konferenciji "Roadmap for Health in Western Balkans 21-25" koju je organizovao direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Hans Kluge.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja

Direktor SZO dr Kluge istakao je, tom prilikom, da i pored dobrih pokazatelja, Evropa još uvek nije završila sa borbom protiv korona virusa, i da sada sve zemlje starog kontinenta moraju biti solidarne i zajednički raditi na ubrzanoj i širokoj imunizaciji građana. 

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja

Pored ministara zdravlja iz zemalja Jugoistočne Evrope, video konferenciji prisustvovao je i  evropski komesar za proširenje i susedstvo Oliver Verhei (Oliver Varhelyi) koji je istakao da nakon pandemije, u javnom zdravlju ali i u svim drugim oblastima više ništa neće biti isto. Verhei je najavio i program podrške zdravstvenim sistemima zemalja Jugoistočne Evrope u vrednosti od 28 milijardi evra, do 2025.godine, u cilju prevazilaženja posledica pandemije i dodatnog unapređenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading