DRŽAVA OBEZBEDILA NOVAC ZA GAVRILA! Dečak odmah može da krene na lečenje

Autor:

Vesti

24.05.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja obaveštava javnost da su nakon jutrošnjeg razgovora predsednika Republike Srbije sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

RepublikaFoto: facebook.com/Za Gavrilovu pobedu

Sredstva će biti na raspolaganju porodici odmah, kako bi se maloletni Gavrilo Đ. što pre uputio na lečenje.

Osmomesečni dečak boluje spinalne mišićne atrofije i za opravak potrebno je da primi najskuplji lek na svetu koji košta više od 2 miliona dolara.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Uprkos brojnim akcijama koje su organizovane, da bi mališan otišao na lečenje nedostajalo je još 500.000 evra koje je bilo potrebno sakupiti do danas. Porodica je dobila termin u bolnici 25. maja kada je planirano da Gavrilo obavi sve potrebne analize.

Malom Gavrilu bolest nije dijagnostikovana na vreme, što je dodatno otežalo situaciju. Zato njegova mama upozorava sve roditelje da budu obazrivi.

Ja bih apelovala na sve roditelje koji primete generalizovanu hipotoniju kod svoje dece da to ne zanemaruju, kao i pedijatri i da odmah potraže stručnu pomoć, jer opet naglašavam da rano dijagnostikovanje je presudno za ozdravljenje. Nadam se da će Gavrilo biti dete koje će lepo prihvatiti terapiju, da će postići sve što može, da ukoliko ne dođe do toga, da Gavrilo neće biti uskraćen za terapiju koju je primao u zemlji - rekla je Nevena Đurđević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading