BEOGRADSKI VODOVOD donirao opremu PROHORU PČINJSKOM: Problem srpske svetinje biće REŠEN!

Autor: Republika

Vesti

21.05.2021

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" aktivno je počelo da učestvuje u rešavanju problema vodosnabdevanja manastirskog kompleksa "Prohor Pčinjski", kao i okolnih naselja.

Foto: Privatna arhiva

Takođe, Vlada Republike Srbije izdvojila je 25 miliona dinara za obnovu ovog područja.

Direktor “Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Strahinja Danilović prepoznao je važnost ove inicijative, ne samo za Srpsku pravoslavnu crkvu, već i za ceo srpski narod, i pružio je svu neophodnu pomoć, sa ciljem da se obezbedi najvažnija životna namirnica za jedan od naših istorijski najvažnijih manastira, podignut u 11. veku, kao i za okolno stanovništvo.

Foto: Privatna arhiva
Strahinja Danilović

Danilović je donirao opremu za potrebe sanacije vodovoda i obezbedio da se svi radovi izvode uz stručni nadzor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući efikasnosti i operativnosti čitavog tima JKP BVK, već su realizovani neki od radova na postojećem vodozahvatu manastira “Prohor Pčinjski” i započeti su novi na sanaciji rezervoara.

Za drugu fazu radova predviđena je i rekonstrukcija distributivnog cevovoda do graničnog prelaza "Prohor Pčinjski“, u ukupnoj dužini od kilometar i po.

Foto: Privatna arhiva

Uloženim trudom i izdvojenim vremenom celog stručnog tima, kao i samog direktora "Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, biće rešen i višegodišnji problem za meštane koji se nalaze na obroncima iznad manastira, a koji su u prošlosti imali svoje interne sisteme za vodosnabdevanje, ali je u proteklih dvadesetak godina došlo do presušivanja izvora i stanovnici su ostali bez mogućnosti vodosnabdevanja, prenosi Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading