BRANITELJI I BRANITELJKE MANJINSKIH PRAVA: Mladi pravnici i advokati u projektu Instituta za evropske poslove

Autor: Tanjug

Vesti

24.11.2017

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Institut za evropske poslove uz podršku ambasade SAD, organizovao je u Kragujevcu projekat "Branitelji i braniteljke manjinskih prava u Srbiji". Trening je bio namenjen mladim pravnicima, studentima završnih godina i postdiplomskih studija pravnih fakulteta, kao i mladim advokatima ili društveno aktivnim osobama.

RepublikaFoto: Republika
Poseta Višem i Apelacionom sudu u Kragujevcu

Program se sastojao od različitih radionica, predavanja i poseta državnim institucijama, gde su se učesnici susreli sa sudijama Višeg i Apelacionog suda, kao i sa Zaštitnikom građana, a vođene su i diskusije sa eminentnim predavačima, stručnjacima iz ove oblasti, predstavnicima državnog i civilnog sektora o značaju zaštite prava manjina i njihovoj primeni u praksi. 

- Veoma je važno da se kao odgovorni članovi društva borimo protiv diskriminacije ugroženih i manjinskih grupa pa je zbog toga program "Branitelji i braniteljke manjinskih prava", koji ima za cilj da mlade pravnike ali i studente prava, edukuje o ljudskim i manjinskim pravima, zaista dragoceno iskustvo. S obzirom na to da su mlade generacije budućnost čitavog društva, potrebno je posvetiti posebnu pažnju njihovoj edukaciji u ovoj oblasti i na taj način doprineti proširenju znanja u oblasti zaštite ljudskih i manjinskih prava - kaže Jelena Vujin master pravnik, koja trenutno radi kao sudijski pripravnik - volonter u Osnovnom sudu u Staroj Pazovi.

RepublikaFoto: Republika
Predavanje

Trening je imao za cilj bolje razumevanje koncepta ljudskih i manjinskih prava kao i usvajanje mehanizma za zaštitu i zastupanje oštećenih, a nakon ovog treninga maladi pravnici planiraju da svoje iskustvo prenesu na mlađe generacije, pogotovo đake osnovnih škola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading