Crvena Zvezda pokreće šahovsku sekciju u zatvoru: PADINSKA SKELA DOBILA DONACIJU OD CRVENO-BELIH!

Autor: Republika

Vesti

29.04.2021

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šahovski klub Crvena zvezda donirao je 17 tabli i satova Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli sa željom da tamo zaživi šahovska sekcija.

RepublikaFoto: šk crvena zvezda
Predaja donacije

Delegacija kluba na čelu sa predsednikom Aleksandrom Srećkovićem Kuburom, potpredsednikom Filipom Srećkovićem, direktorom Dragoljubom Raičkovićem i dvojicom velemajstora Boškom Abramovićem i Stefanom Đurićem, posetila je ovaj zavod.

U srdačnom razgovoru sa upravnikom Vladimirom Bukvićem i načelnikom za tretman Sašom Popovićem, dogovorena je dalja saradnja dve institucije.

Zvezda će, kad se budu stekli uslovi, organizovati simultanku u zatvoru, gde će dvojica velemajstora odigrati sa 20 osuđeniika partiju šaha.

RepublikaFoto: šk crvena zvezda

Ovde smo na inicijativu rukovodstva Zavoda. Na licu mesta smo videli njihov trud da da osudjenike tokom izdržavanje kazne pripreme za punopravne članove društa u socijalnom i ekonomskom smislu. U tom plemenitom nastojanju, od nas i mene lično će uvek imati podršku.

- Kao konkretan korak je dogovorena šahovska simultanka  između našeg kluba i Zavoda u Padinskoj skeli, koju ću pokušati da dodatno oplemenim pozorišnom predstavom. Ujedno pozivamo i druge da pružamo ruke ljudima koji žele da se vrate na pravi put- rekao je predsednik kluba, inače poznati srpski glumac Aleksandar Srećković Kubura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading