IZBRISANI STIKERI VELJE NEVOLJE! Viber brzo reagovao, otkriveno kako se sadržaj sa porukama mafijaša našao na aplikaciji

Autor:

Vesti

28.04.2021

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rakuten Viber uklonio je sa stiker marketa slike sa likom i porukama Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji je uhapšen 4. februara kao organizator jedne od najbrutalnijih kriminalnih grupa u regionu!

RepublikaFoto: printscreen/viber
Stikeri Velje Nevolje na Viberu

Kako je saopšteno iz kompanije Rakuten Viber oni "nisu imali uvid u sadržaj stikera pre objavljivanja" niti su "dali saglasnost za tu aktivnost".

- Sadržaj tog stiker paketa danas je izbrisan sa Viberovog stiker marketa".

Neprikladan sadržaj sa porukama mafijaša, kom preti doživotna robija, besplatan je i može da ga preuzme bilo ko, čak i deca koja koriste ovo sredstvo komunikacije, a na Vajber je postavljen u ponedeljak.

Očigledno je da se ostaciBelivukove kriminalne grupe, koji nisu uhapšeni ne smiruju i da konstantno imaju potrebu da javnosti pokažu da su i dalje tu. Najpre su osnivali grupe na Instagramu, preko kojih su pretili ljudima i ucenjivali ih, a sada su otišli i korak dalje jer su, s obzirom na to da Vajber ima daleko veći broj korisnika, postali vidljivi i onima koji ne koriste druge društvene mreže - objašnjava izvor i dodaje da neko očigledno želi da relativizuje brutalne zločine iza kojih, kako se sumnja, stoji ova grupa.

Na svim slikama u prodavnici nalepnica, koje se šalju uz poruke, nalazi se Belivuk, a uz svaku fotografiju je i poruka. Većina Belivukovih fotografija na tim stikerima, kojih ima 19, nastala je tokom njegovog hapšenja.

Foto: printscreen/viber
Jezive poruke

Među nalepnicama se nalazi i slika kuće strave u Ritopeku, u kojoj su, kako se sumnja, pripadici klana ubijali, kasapili i mleli žrtve. Kao poruka, na toj slici piše na engleskom jeziku: "Rad od kuće".

Neke od poruka na Belivukovim nalepnicama su i "vraćaj pare", "imaš problem neki?", klošaru mali" i slične.

Iz Vibera kažu da "Viber Stiker Kreator omogućava svakom korisniku Vibera da napravi i postavi svoj paket stikera na Viber stiker market bez da je prethodno u obavezi da se obrati Viberu tim povodom – ili da dobije Viberovu saglasnost da isti bude postavljen na platformu."

"I pored toga, a u skladu sa Viberovim pravilnikom o sadržaju namenjenom javnosti, plasiranje grafičkih izraza nasilja, a naročito onih u kojima je nasilje glorifikovano ili se podstiče, nije dozvoljeno na platformi. U ovo se svrstavaju i ekstremni prikazi ili opis nasilja ili jasne pretnje nasiljem prema bilo kojoj osobi ili grupi ljudi. Planiranje i promovisanje nasilničkih dela koja bi direktno ili indirektno mogla da izazovu fizičke povrede ili duševni bol drugih – kao i sadržaj koji promiviše nezakonite aktivnosti – strogo su zabranjeni na Viberu, i Viber zadržava pravo da ukloni ovakav sadržaj sa platforme – što je danas i učinio u ovom slučaju."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading