BIVŠI NAČELNIK UKP DEMANTUJE JURIĆA: U mom prisustvu apsolutno nikada nije izgovorio ime političara-pedofila

Autor:

Vesti

25.04.2021

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Apsolutna su neistina informacije da je Igor Jurić o svojim saznanjima o političaru-pedofilu obavestio tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i mene i da nam je rekao njegovo ime", navodi se u izjavi nekadašnjeg načelnika UKP-a Dejana Kovačevića, koju prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Dejan Kovačević

Kovačević, koji je pomoćnik direktora policije, kaže da je kao profesionalac, a pre svega kao roditelj troje dece, šokiran i uvređen istupom Igora Jurića, koji je ovom prilikom, kako navodi, izrekao apsolutnu laž.

- Jedino što je tačno je da sam bio prisutan na sastanku na kojem su bili ministar Stefanović i Igor Jurić i da sam na navedeni sastanak pozvan od strane tadašnjeg ministra Stefanovića. Na sastanku Igor Jurić nas je pitao za modalitete zaštite porodice oštećenog maloletnog lica, što mu je istom prilikom objašnjeno - naveo je Kovačević.

Kako dalje piše u saopštenju, Igor Jurić je sve vreme odbijao da pruži podatke o potencijalno oštećenom licu i naravno odbijao je da pruži bilo kakav podatak o potencijalnom izvršiocu.

- Suština mog prisustva na navedenom sastanku je bila upravo u tome, jer je ministar Stefanović očekivao da će nam Jurić dati podatak o licu-pedofilu i da shodno tome odmah i bez odlaganja organizujemo nadležne organizacione jedinice UKP-a, i momentalno postupimo. U nekoliko navrata tadašnji ministar Stefanović je insistirao i zahtevao od Igora Jurića da mu da bilo kakav podatak o izvršiocu ili bilo kakav pravac koji bi nas doveo do izvršioca, međutim Igor Jurić je to odbio, rekavši da mora da obavi konsultacije sa porodicom žrtve i da će se odmah nakon obavljenih konsultacija javiti, što do dan danas, koliko ja znam, nije učinio - napisao je Kovačević u saopštenju.

On je dodao da poziva nadležne institucije da preduzmu mere iz svoje nadležnosti i da se stavlja na raspolaganje u smislu poligrafskog ispitivanja i svih drugih neophodnih radnji, što očekuje i od lica koje je iznelo, kako kaže, apsolutnu laž u medijima.

- Dakle, u mom prisustvu Igor Jurić apsolutno nikada nije izgovorio ime političara-pedofila, niti dao bilo kakvu informaciju koja bi mogla ukazati o kojem licu se radi - zaključuje pomoćnik direktora policije i nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading