ĐERLEK: Dosta smo opustili građane, mere ostaju na snazi

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.04.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek izjavio je danas da brojke jesu dobre, ali je poručio građanima da izdrže još malo, da nema mesta opuštanju i da se pridržavaju mera, koje će verovatno ostati iste.

RepublikaFoto: Tanjug/N.ANĐIĆ
Mirsad Đerlek

- Još dva do tri meseca i blizu smo cilja. Treba nam još opreza, epidemijske mere i masovna imunizacija - rekao je Ðerlek za RTS.

On je istakao da su rezultati u procesu vakcinacije odlični.


- Posećujemo svaki grad, svako selo, dolazimo do svakog čoveka i razgovaramo. Dosta smo opustili građane i oslobodili ih bespotrebnog straha. Ovo što brojke padaju jeste rezultat vakcinacije - naveo je Ðerlek.

On je ukazao da ipak, ima i nekoliko regiona u Srbiji gde je broj vakcinisanih mali, i kao primer naveo Tutin sa svega 6,9 odsto vakcinisanih i Novi Pazar sa oko 12,5 odsto vakcinisanih.

- Tu su i Lajkovac, Ljig i Mionica. Moramo što više razgovarati s tim ljudima jer su puni dezinformacija - rekao je Ðerlek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading