Nemačka Levica: Trebalo je da se Mas pokloni žrtvama bombardovanja RTS-a, Srbija zaslužuje pravdu

Autor:

Vesti

24.04.2021

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka parlamentarna partija poručila da Srbija ne zaslužuje da sama oplakuje žrtve rata

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hajko Mas

Ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas trebalo je da se pokloni u Tašmajdanskom parku žrtvama NATO bombardovanja RTS-a, smatra nemačka stranka “Levica” (Die Linke) i dodaje da i Srbija zaslužuje pravdu, a ne da sama oplakuje žrtve rata.

- Mas je trebalo da u centru Beograda, u Tašmajdanskom parku položi cveće na spomenik koji seća na 16 zaposlenih RTS-a, koji su ubijeni 23. aprila tokom noći od NATO bombi - navodi “Levica”.

- Masov prethodnik nekadašnji vicekancelar Joška Fišer i tadašnji kancelar Gerhard Šreder snose odgovornost za ovaj zločin u srcu glavnog grada Srbije. Oni su bili ti koji su nemačke vojnike, po prvi put od 1945, ponovo poslali u napadački rat suprotan međunarodnom pravu, uz vođstvo SAD, obrazložen lažima - ističe nemačka parlamentarna partija.

Do današnjeg dana, konstatuje „Levica“, kao i svi drugi ratni zločinci iz ratnih NATO nacija, nisu kažnjeni, prenosi Tanjug.

- Za razliku od Socijaldemokratske partije (SPD) i koalicije „90/Zeleni”, “Levica” se pridržava politike mira – rat i učešće u vojnim misijama Bundesvera pod nama neće biti - naglašava se u objavi na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading