POMOĆ ZA JOVANČETA SA MANJAČE: Autor dela o Sv. Nektariju poklanja 40 knjiga za malog dečaka

Autor:

Vesti

21.04.2021

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autor knjige "Čudotvorac", prota Nenad V. Andrić iz Valjeva priključio se humanitarnoj akciji za pomoć Jovanu Gajiću Jovančetu, malom malinaru iz sela Sitnica na Manjači, koji je stekao neizmerne simpatije zbog štanda pored puta na kojem leti prodaje teglice ovog voća.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Jovan Gajić

Jovančetu je umrla majka, a Andrić je odlučio da 40 svojih knjiga o Sv. Nektariju priloži za pomoć malom dečaku.

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

- Sinoć mi je učiteljica Jovana iz Banjaluke, poslala tekst i slike o malom Jovančetu i čim sam pročitao sažalio sam se na težak životni krst te porodice nažalost koja nije jedina ni u Republici Srpskoj ni u Srbiji jer teška su vremena. Bog može siromahu srebrnu kišu poslati u njivu za čas i da ga obogati ali Bog proverava sve nas kakvi smo mi ako naš bližnji zapadne u nevolju i očekuje od nas da budemo milostivi ugledajući se na Njega milostovog Gospoda prema svima nama svakodnevno. Kada je vest došla do mene shvatio sam kao poziv da i ja treba na neki način da pomognem. Budući da je ovih dana izašla moja nova knjiga o Sv. Nektariju koji je i sam često kao dečak Anastasije bio bez osnovnih potreba za život i drugi dobri ljudi su mu pomagali, eto našao sam prikladno da 40 knjiga priložim za pomoć Jovančetu. U tome mi pomaže bibliotekarka Danijela Brajić iz Gradiške koja će dostaviti knjige onima koji poruče iz BiH i RS - napisao je Andrić.

Za sve ljude dobre volje koji su spremni da pomognu, cena knjige je 11 km a broj Danijelin mobilni je +38766212519. Kada rasproda knjige novac će poslati porodici Jovana Gajića u selo Sitnicu na Manjači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading