ALAL VERA! Najveći građevinski poduhvat do sada: Vijadukt i tunel Čortanovci završeni šest meseci pre roka

Autor:

Vesti

21.04.2021

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom završetka vijadukta i tunela „Čortanovci“, koji se nalaze na deonici pruge za velike brzine Stara Pazova – Novi Sad, u nastavku Vam šaljemo izjavu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića.

RepublikaFoto: Republika/printscreen
Tomislav Momirović

- Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su tunel i vijadukt Čortanovci koji se nalaze na delu pruge od Stare Pazove do Novog Sada, završeni šest meseci pre roka. Podsetio bih vas da su ovi radovi počeli 11. avgusta 2017 i projektovano trajanje je bilo 52 meseca. Kada je predsednik Republike pre pet godina kao predsednik Vlade sproveo fiskalnu konsolidaciju i kada su počeli ovi svi veliki infrastrukturni projekti, brza pruga Beograd - Novi Sad, koja treba da spoji dva najveća grada u Srbiji, bio je i ostao u tehnološkom smislu najzahtevniji i najizazovniji projekat. Tunel i vijadukt Čortanovci su deo deonice koji će se izučavati na fakultetima u budućnosti i najkompleksniji deo koridora od Beograda do Budimpešte. Podsetio bih vas da će ova brza pruga kada se završi na kraju godine od Beograda do Novog Sada biti najmodernija i najbrža pruga u Istočnoj Evropi i to su stvari o kojima nismo mogli da sanjamo pre samo pet ili deset godina - rekao je ministar Momirović. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading