EVO gde će se ZAPOSLITI žene iz Sigurne kuće

Autor: Tanjug

Vesti

23.11.2017

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporazumom o saradnji Kompanije "Dunav osiguranje" sa Sigurnom kućom, koji je potpisan danas, predviđeno je da žene žrtve nasilja nakon izlaska iz Sigurne kuće budu ekonomski osnažene dobijanjem posla u toj kompaniji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vujović je tom prilikom istakla da potpisivanje ovog Sporazum potvrđuje da na žene iz Sigurne kuće nisu zaboravile Gradska uprava, opštine, gradska preduzeća, društveno odgovorne kompanije

Potpisnici sporazuma, predsednica GO Savski venac i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Irena Vujović, predsednik IO Kompanije "Dunav osiguranje" Mirko Petrović i predsednica IO Sigurne kuće Vesna Stanojević saglasili su se da je to dobra šansa da se žene žrtve nasilja osamostale i budu ekonomski nazavisne.

Vujović je tom prilikom istakla da potpisivanje ovog Sporazum potvrđuje da na žene iz Sigurne kuće nisu zaboravile Gradska uprava, opštine, gradska preduzeća, društveno odgovorne kompanije.

- Trudićemo se da radimo na njihovom ekonomskom osnaživanju kako bi one nakon izlaska iz Sigurne kuće bile samostalne - poručila je Vujović i dodala da je to zadatak Savet za rodnu ravnopravnost kako bi stopa nasilja iz godine u godinu bila manja.

Navela je da je ovo human i odgovoran pristup Kompanije "Dunav osiguranje" i pozvala i druge kompanije da se jave kako bi što više žena iz Sigurne kuće dobile posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading