KAKVE NAS MERE ČEKAJU ZA VASKRS I PRVI MAJ? Dr Kon odgovorio šta će biti za praznike!

Autor: Republika

Vesti

16.04.2021

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon je naveo da je epidemiološka situacija u našoj zemlji izlašla iz vanredne.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN
Branislav Tiodorović i Predrag Kon

Doktor Kon se posle sednice Kriznog štaba na kojoj je doneta odluka o povratku dece u škole, kao i o radu kafića i restorana, dotakao i predstojećih praznika - Vaskrsa i Prvog maja.

 

Nije bilo rasprava oko mera za praznike na sednici. Bar ja lično ne očekujem da ćemo o tome nešto posebno pričati. Mislim da je do sada dovoljno poznato o tome. Biće apel svima da se izbegavaju ti kontakti, ali to je samo moje mišljenje. Dakle, nije bilo rasprave o tome - istakao je dr Kon.

On je naveo da je epidemiološka situacija u našoj zemlji izlašla iz vanredne.

- Još imamo veliki broj pacijenata u bolnicama, ali je povećan broj otpusta i polako dolazi do pražnjenja bolnica. Doneta je odluka da od 19. aprila počnu da rade škole, stariji razredi osnovne i srednjoškolci. S druge strane, kao podrška turizmu, izjednačena je cena PCR testiranja za naše građane i za strance. Takođe je doneta odluka vezano za Beogradski maraton da se može za takmičarski deo krenuti u pripreme, a što se tiče ostalog to ćemo videti. Zavisi od situacije. Drugih mera nema - rekao je epidemiolog Predrag Kon.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading