BRAVO, LUKA: Tinejdžer pobedio sve žene u PRAVLJENJU ŠTRUDLI!

Autor: novosti.rs

Vesti

22.11.2017

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Stamatović (17), učenik Srednje muzičke škole "Petar Krančević" u Sremskoj Mitrovici, pored toga što dobro svira harmoniku, on je i pravi majstor za štrudle.

Foto: facebok.com/Luka Stamatovic
Luka Stamatović

Prvi kolač napravio je u sedmom razredu osnovne škole, a nedavno je na takmičenju "Štrudlafest" u svom gradu osvojio prvo mesto, među 30 žena.

Ljubav prema štrudli, stvorila se sasvim slučajno, i to dok je gledao u gostima kako baba Zorica razvlači testo. Ona mu je pokazivala kako je to nekada radila njena majka.

Pročitajte još: Ajvar Radojevića po starom receptu

- Niko iz porodice nije profesionalni poslastičar, ali su majka i baka majstori za pravljenje kolača. Uvek sam voleo da se motam po kuhinji. Valjda sam tako zavoleo testo - priča Luka.

Kada su mu uručili pehar "Štrudlafesta", veli Luka, većina žena nije verovala da je on umesio štrudle.

- Malo sam se i neprijatno osećao, neko mesi kolače 30 godina, a pobedu odnese neki klinac - stidljivo kaže Luka, kojem je ovo bilo prvo takmičenje.

Ovaj momak osvajao je i brojna priznanja na školskim takmičenjima harmonikaša, u Bijeljini, Novom Sadu, Bačkoj Topoli... Pored sviranja harmonike, Luka je od četvrte godine u horu. Pevao je u gradskom, crkvenom, a sada je u horu kod Tamare Pajkanović u Sremskoj Mitrovici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading