Vlasnik “Knez petrola”: Sin Ivice Stankovića me reketirao i tražio da njegovom ortaku dajem 10.000 evra dnevno

Autor:

Vesti

14.04.2021

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski biznismen i vlasnik firme “Knez petrol” Srđan Knežević optužio je sina Ivice Stankovića- Aleksu Stankovića da je učestvovao u njegovom reketiranju i i da je određivao koliki procenat za kamatu treba da plati njegovom ortaku.

RepublikaFoto: knezpetrol.com
Srđan Knežević

On je to saopštio na suđenju u Kotoru u predmetu koji se vodi protiv Milana Kaloštrovića zbog toga što ga je 24. avgusta prošle godine ispred budvanskog kafića Hemingvej fizički napao.

Aleksa Stanković, sin VDT-a Ivice Stankovića određivao mi je kamatu u iznosu od 10.000 evra za svaki dan, ukoliko njegovom ortaku Kaloštroviću ne platim reket  od 120.000 evra -saopštio je Knežević u kotorskom sudu.

Na video snimcima se jasno vidjelo da je Kaloštrović ispred kafića i u obližnjoj zlatari fizički nasrnuo na Kneževića i zadao mu nekoliko udaraca u predjelu glave i tijela.

Knežević je u izjavi ODT-u Kotoru 25. avgusta prošle godine istakao da je Kaloštrović tokom incidentne noći u Hemingveju sjedio u društvu sa Aleksom Stankovićem i tužiocem Nikolom Boričićem.

U svojoj izjavi Knežević je pred ODT-om u Kotor 25.08.2020. godine kazao da je kritične prilike za stolom za kojim je on sjedio u Hemingveju preko puta njega sjedio Aleksa Stanković koji mu nije dao da ustane, a odmah do njega sa lijeve strane je sjedio okrivljeni, dok su se za susjednim stolom nalazila četiri lica.

Aleksa Stanković je kritične večeri odredio gdje da se novac ostavi u Beogradu, i to na način što je okrivljeni Milan Kaloštrović pozvao moju suprugu i tada joj to saopštio, a Aleksa je još i odredio kamatu koja bi iznosila 10.000 evra na dan u koliko ne da taj novac. U jednom momentu dok su sjedjeli za stolom Aleksa Stanković je rekao: “Tužioče dođi ovamo”, i tada mu prilazi muško lice koje nisam poznavao, međutim, kasnije sam saznao iz medija da je riječ o Boričić Nikoli koji je prišao njima i stajao iznad Alekse Stankovića sigurno jedno 5-6 minuta i posmatrao napad na mene  - kazao je Knežević sudiji prilikom saslušanja.

Knežević  je kazao da mu je Aleksa Stanković te večeri u nekoliko navrata rekao da treba da bude srećan što je on tu, jer bi ga u drugoj situaciji Kaloštrović ubio.

Stanković mi je kritične večeri nekoliko puta rekao “Budi srećan što sam ja tu, jer bi te u suprotnom Milan Kaloštrović ubio”- izjavio je Knežević.

Knežević je kotorskom tužiocu do u tančina opisao šta se te noći dešavalo u Hemingveju i obližnjoj zlatari.

- Ispred lokala mi je Kaloštrović Milan zadavao udarce rukama- otvorenom šakom kao i zatvorenom šakom u predjelu tijela i glave, a u zlatari ga je udarao i pesnicama u predjelu stomaka i šutirao nogama. Nakon što sam izašao iz zlatare vraćam se i sijedam je za sto u Hemingveju da bi nakon nekoliko minuta došao Milan Kaloštrović i jeo za moj sto. Za drugim stolom je sjelo obezbjeđenje Stankovića, njih dvojica i još dvojica lica čiji identitet ni dan danas ne znam. Nastavlja se udaranje Kaloštrovića i čak me je i pištoljem zaparao po butini kod koljena.

Nisam napustio Hemingvej iz razloga što mi je to branio Aleksa Stanković koji je sjedio preko puta mene.  Prijetio mi je i svašta govorio, dok mi je Kaloštrović zadavao udarce. Rekao sam Kaloštroviću i  Stankoviću da ću im dati novac, s obzirom na to da su mi isti sve to vrijeme i prijetili i psovali majku. Pitao sam Kaloštrovića zašto mu duguje novac, kad mu ništa ne dugujem,  a svaki put kada bih ga to upitao on mi je zadavao udarac šakom i govorio mi “Ti se praviš lud”. Razmišljao sam da pobjegnem, ali nisam mogao zato što sam bio opkoljen sa svim ovim licima koje sam prethodno pomenuo -saopštio je Knežević tužiocu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Suzuki Vitara

14.04.2021 10:09

I crnja i gora.