UŽAS U JEDNOJ BEOGRADSKOJ ZGRADI: Žena bacila skotnu mačku sa 5. sprata! Komšije šokirane brutalnošću

Autor: Republika

Vesti

12.04.2021

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Stanari stambene zgrade u predgrađu Beograda bili su šokirani kada su skotnu mačku, koju su godinama svi zajedno hranili i pazili, ugledali krvavu kako leži bespomoćno nasred podruma!

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dušica Ranković (41), koja svakodnevno obilazi nepokretnu majku, vidno potresena kaže da svi u zgradi pretpostavljaju da je stanarka O. P., izlazeći iz stana, bez oklevanja, uhvatila mačku za glavu i bacila je sa petog sprata u podrum, piše Objektiv.

- Još uvek ne mogu da dođem k sebi. Macu smo svi voleli i hranili, bila je svačija i ničija. Već je četiri godine kako živi u ovoj zgradi, nije mi jasno šta je smetala onom monstrumu od komšinice. Njoj nije prvi put da ovo uradi, već je bacila dva mačeta, jedno od njih je imalo polomljenu karlicu, pa su došli iz Veterinarske stanice i uspavali je - priča pobesnela Dušica.

OSUMNJIČENA KOMŠINICA NE VOLI ŽIVOTINJE

Dušica tvrdi da je nemoćnu životinju izvesna O. P. namerno gurnula sa stepenica u dubok podrum jer, kako kaže, bilo je očigledno da ne voli životinje pošto je često stavljala obaveštenje na ulazna vrata zgrade da se mačke ne puštaju unutra.

- Svi su je puštali unutra, ona je spavala na jednoj fotelji u podrumu, pela se i gore na stepenice. Ona se, u stvari, zadesila gde nije trebalo. Ta žena je rekla da je nije ona gurnula, nego je navodno njena ćerka zakačila rancem - objašnjava Dušica za Objektiv.

TINEJDŽER ZVAO POMOĆ

Prema rečima sagovornice, momak koji živi u zgradi video je nesrećnu macu u lokvi krvi kako bespomoćno koluta očima.

- Odmah je pozvao policiju i Veterinarski zavod, koji je došao u roku od nekoliko minuta. Oni su zbrinuli macu, spasili su i njen život i život njenih mladih. Gospođa koja je krvnički pokušala da ubije umiljatu macu je dala izjavu policiji. Nisam sigurna šta je rekla niti da li je protiv nje podneta krivična prijava - ističe Dušica i dodaje da se mačka još uvek oporavlja.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da lekari nisu došli na vreme, došlo bi do sepse i mačka bi uginula na licu mesta. Nije to zaslužila. Momak koji je odmah pozvao pomoć kaže da je čuo, kada je ta komšinica otvorila vrata, kako ju je njena ćerka upitala "Zašto si to uradila, mama?" - tvrdi Rankovićka za Objektiv.

MACA ĆE BITI UDOMLJENA

Sagovornica navodi da zbog dva psa koja ima u kući nije mogla da udomi povređenu mačku, ali da će se potruditi da joj pronađe odgovarajući dom.

Malo me ljuti što taj momak želi da je udomi, a gde je bio sve ovo vreme? Zašto je nije odmah uzeo i brinuo se o njoj? Svi smo vodili računa o mački. On mi je poslao sliku komšinice koja je pokušala da naudi mački. Želim samo da bude zbrinuta – navodi Dušica.

Foto: googlemaps.com/prinskrin
Foto: Ilustracija

VELIKA KAZNA ZA ZLOSTAVLJAČE

Sve su češći slučajevi zlostavljanja životinja, a advokat Gvozden Grgur ističe da je njihovo ubijanje i zlostavljanje, prema članu 269, strogo sankcionisano.

Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine – navodi advokat.

Komentari (2)

Loading
Mile

12.04.2021 12:04

Ženu ljuti taj momak, gde je bio sve vreme, a on je jedini reagovao, umesto da je ljuti psihopata koja je zamalo ubila mačku. Pazite decu od te ludače, a želim joj da prođe kao mačići koje je ubila.