(VIDEO) U Srbiju stiglo još 500.000 doza kineskih vakcina!

Autor:

Vesti

05.04.2021

08:47 >> 09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiju je stigao novi kontingent od pola miliona kineskih vakcina Sinofarm.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Stigao novi kontingent od 500.000 kineskih vakcina Sinofarm

Avion sa vakcinama sleteo je na Aerodromu "Nikola Tesla" nešto posle 10.30 časova, a dočekale su ga premijerka Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

 

- Ukupno smo od NR Kine dobili 2,5 miliona vakcina. Svih ostalih imamo nešto malo manje od milion. Sutra kada stigne još 106.470 Fajzerovih preći ćemo cifru od 3 miliona vakcina koje je Srbija dobila. Kada kažem dobili, znači isporučenih, sve vakcine smo platili, kao i AstraZeneka iz Kovaksa što smo platili. To dovoljno govori o našem partnertvu sa NR Kinom i o tome koliko su nam naši partneri iz Kine i Sinofarma izašli u susret i pomogli da se kampanja vakcinacije u Srbiji odvija kao što je planirano  - rekla je premijerka i zahvalila se Kini na ovom značajnom kontigentu.

Brnabić je rekala da je u ovom trenutku oko 26 odsto punoletnih građana primilo barem jednu dozu vakcine.

Premijerka je ranije najavila da bi u našu zemlju trebalo da stigne 500.000 doza Sinofarm cepiva.


Početkom marta u Srbiju je stiglo pola miliona doza vakcina kineskog Sinofarma.

Prvi kontigent od milion doza cepiva Sinofarm stigao je u našu zemlju 16. januara, a nakon toga još pola miliona u februaru.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je tokom gostovanja u Jutarnjem programu TV Prva rekla da će u Srbiju stići još 106.470 Fajzer vakcina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading