BORBA ZA ŽIVOTE TRUDNICA! Tri žene na respiratorima, morali hitno da ih porode u KBC "Dragiša Mišović"

Autor:

Vesti

01.04.2021

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri trudnice zaražene koronom hitno su porođene carskim rezom u KBC "Dragiša Mišović" u toku poslednja dva dana.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Tri trudnice hitno porođene

Trudnica J. A., koja je 1987. godište, porođena je u noći između srede i četvrtka u 32. nedelji trudnoće. Kako saznaje Srpski telegraf, lekari nisu smeli, a ni mogli, da čekaju jer je žena intubirana na respiratoru. Beba je stabilno, ali je majka veoma loše i lekari joj se i dalje bore za život.

- Trenutno su u KBC "Dragiša Mišović" smeštene još dve žene koje su carskim rezom porođene na respiratoru, a čije su bebe dobro. Jedna ima 26 godine, gojazna je i u jako je teškom stanju, dok je porodilja od 28 godina D. T., kojoj je urađen carski rez u 36. nedelji trudnoće i naravno na respiratoru, potpuno stabilna - preneli su portali izjavu neimenovanog izvora.

Inače, u bolnici se nalazi i trudnica stara 25 godina koja je u 32. nedelji trudnoće i, kako saznajemo, u stabilnom je stanju.

Inače, u KOVID bolnicama sve je više mladih ljudi s teškom kliničkom slikom, pa je tako u KOVID bolnicu u Batajnici primljena devojka od 22 godine koja je zbog korone doživela infarkt. Prema navodima lekara, veruje se da su ovo teško stanje kod trudnica izazvali mutirani sojevi koronavirusa. Kako su stručnjaci u više navrata objašnjavali, mutirani viruse ulaze u sve organe i tkiva u organizmu i, kad nađu najslabiju tačku, napadaju. Lekari apeluju na stanovništvo i mole građane da se vakcinišu i da, na taj način, zaštite i sebe i druge. Kako su u više navrata izjavili, vakcine daju bolju zaštitu i ublažavaju posledice ove teške bolesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading