OKONČANA DRAMA U NOVOM SADU: Izvršitelji pajserom obili vrata, pa iselili Jakšiće!

Autor: Beta, Republika

Vesti

21.11.2017

10:13 >> 11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Jakšić iz Novog Sada je iseljena nakon što su izvršitelji pajserom obili stan u kom su živeli. Drama je trajala nekoliko sati pošto su jutros došli izvršitelji, a porodica zapretila da će skočiti sa terase stana. Šokirani prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, vatrogasce i policiju.

RepublikaFoto: n1info.com/printscreen
Jakšići u svom stanu

Porodica se ranije jutros zaključala u stan, a novinarima su poručili da su "stigli da ih isele, eto novinarskog priloga, srećan Aranđelovdan".

Iseljenje je bilo najavljeno za 21. novembar, a ovo je treći put da se ispred stana porodice pokušava obaviti iseljenje.

Stan kupljen još 2001.

Porodica Jakšić ranije je organizovala i protest ispred novosadskog suda, zbog najave da će ih izvršitelji izbaciti iz stana koji su uredno platili investitoru.

Stan u izgradnji kupili su 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada.

Prilikom useljenja dobili su ključeve potpuno drugog i manjeg stana, zbog čega su investitora tužili (umesto 76 kvadrata, dobili su stan od 32 kvadrata).


Nakon tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta je presuda u korist porodice Jakšić koja je 2009. godine postala pravosnažna. Prema presudi investitor je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra sa kamatama, ali pošto to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega.



To izvršenje nije sprovedeno, a porodica tvrdi da su sudije odugovlačile postupak izvršenja.

Porodica sumnja na korupciju zbog odugovlačenja predmeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading