DR NESTOROVIĆ I NOVAK PRAVE TESLIN APARAT! Đoković će sve finansirati, od septembra upisuje master studije

Autor:

Vesti

31.03.2021

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pulmolog i alregolog prof. dr Branimir Nestorović od septembra pokreće, dugo najavljivane, master studije integrativne medicine, a Đoković želi da bude u prvoj generaciji.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Novak hoće da studira kod Nestorovića

- Ideja je da taj mali broj ljudi koji ima akademsku kvalifikaciju za homeopatiju, akupunkturu, tradicionalnu medicinu, kroz taj početni kurs master iškolujemo, da imaju kvalifikaciju da bi kasnije postali instruktori. Malo njih ima pravu kvalifikaciju. Oni moraju biti lekari ili stomatolozi da bi se bavili alternativnom medicinom. Naziv integrativan je najbolji jer podrazumeva sve metode koje klasična medicina ne koristi. Novak se oduševio, kaže: "Hoću da upišem, biću prva generacija!". Rekoh mu, ma ti nisi doktor, ali… Strašno je napaljen na to i želi da upiše - rekao je Nestorović.

Jedan od najpoznatijih srpskih pulmologa je isticao i da mu je, kao i Đokoviću, inspiracija Nikola Tesla.

- Niko ne zna kako izgleda taj čuveni Teslin aparat. Tesla se time bavio, ali onako usputno, jer kada je otkrio bežični prenos energije, potpuno je odlepio za tim i sve ostalo je batalio. E sad, ima milion tih takozvanih Teslinih aparata. Želim da i mi napravimo aparat, isprobamo ga, testiramo na pacijentima kroz terapije i ako rezultat bude pravi, krenemo u proizvodnju. Novak je zainteresovan za sve to i želi da budeo deo toga - kaže Nestorović i dodaje: 

Kad se priča o integrativnoj medicini, ona je često stvar podsmeha, ali zaboravlja se ko se njome bavio, Tesla. On je imao onaj čuveni aparat, lečio karcinom krajem 19. veka neverovatnom efikasnošću. Mi ćemo se kad sve ovo prođe, tek se čuti u vezi sa proizvodnjom domaćeg aparata na bazi Teslinog kalema. Skupila se grupa neobičnih ljudi, ima i inženjera, i Novak ponudio se da to finansira i pokloni svim bolnicama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading