(VIDEO) BRANIMIR NESTOROVIĆ O MARIHUANI I KONOPLJI: Nije baš neka droga, ali JE JAKO KORISNA! INTERNET GORI NAKON NJEGOVIH IZJAVA

Autor:

Vesti

26.03.2021

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pulmolog dr Branimir Nestorović je gostujući na televiziji RAS govorio o marihuani, kanabisu i konoplji.

Foto: youtube.com/ Ras Televizija
Branimir Nestorović

Doktor Nestorović je ispričao da je Hitlerova vojska imala uniforme napravljene od koprive, sa dodatkom konoplje i da su bile kvalitetne. - Oni su imali hektare i hektare konoplje koju su gajili - dodaje.

- Ako ste nekad pokušali da iščupate koprivu na kraju godine, kad je već osušena, iseći ćete prste. Čak ni nožem ne može da se preseče - objašnjava on i dodaje da su vlakna neverovatno otporna. - Kopriva može da se koristi za tekstilnu industriju, kao lek, kao hrana...

Nestorović je potom istakao da je konoplja takođe vrlo korisna biljka i naveo njene prednosti.

- Dobijaju se proteini, može da se koristi za odeću i obuću, za pravljenje papira...

Porodica Dipon je pedesetih godina pronašla plastičnu masu i onda su uništili konoplju, smatra dr Nestorović.

- Usput su uništili marihuanu. Kažu da je do te zabrane marihuane došlo jer su se plašili konoplje kao biljke, a ne marihuane kao droge. Marihuana baš i nije neka droga, nizak je stepen adiktivnosti, kažu da oko 5 odsto postaje zavisno. To je ona rekreativna droga. Ne preporučujem pušenje marihuane jer strašno oštećuje pluća - priča pulmolog.

 

Govoreći o sativi, Nestorović ističe da indijska konoplja sadrži mnogobrojna svojstva koja su izrazito korisna.

- Ne znam šta ne sadrži! Prekjuče je izašao rad u kojem se tvrdi da sadrži antibiotik. Ima 56 aktivnih supstanci i mi diskutujemo o tome da li je korisna ili nije, a koristi se 4.000 godina u narodnoj tradiciji i znamo da je korisna. A sad neko mora da dokazuje u medicinskom eksperimentu i da mu to neko odobri!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mraxus

26.03.2021 10:59

E, sad znamo šta je doktoru, verovatno ne puši, ali ko raspolaže dovoljnom količinom za ličnu upotrebu, može da napravi vrlo lepu i zdravu pitu zeljanicu, posle koje čovek prosto ne može da izdrži, a da ne daje razne "kontroverzne" izjave!