Ljilja Smajlović raskrinkala predsednika NUNS: Đilas je bio finansijer i to nije nebitna stvar

Autor:

Vesti

20.03.2021

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica UNS Ljilja Smajlović i predsednik NUNS Željko Bodrožić bili su gosti emisije "Jutro" na TV Provoj gde su polemisali o temi koja je prethodnih dana veoma aktuelna u Srbiji a tiče se bankovnih računa koje Dragan Đilas poseduje na Mauricijusu.

RepublikaFoto: printscreen/TVPRVA
Ljiljana Smajlović

Na komentarisanje voditeljke da Smajlovićevu ne zanimaju falcifikovana dokumenta sa Mauricijusa o kojima je Đilas govorio Smajlovićeva je rekla da ona baš i ne prati puno kretanje novca već je nju mnogo više zaintrigiralo vlasništvo medija iza kojih Đilas stoji a među kojima je i NUNS.

- O kretanju novca ne znam mnogo, ono što je mene puno više zainteresovalo, ne taj sporni deo za neke račune koje Đilas kaže da su falcifikovani nego ono kako je išla kupovina/prodaja Dajrekt medije koja je završila kod Dragana Đilasa koja je obavljena sa nekoliko među radnji preko nekog bugarina kupi Dajrekt meiju od Đilasa a novac dobije od Šilaka gde imaju još tri među poteza i to na kraju završi kod Šolaka i u tom kontekstu da je važno pitanje vlasništva medija, rekla sam da se postavlja pitanje da je NUNS finansirao Dragan Đilas. I to nisu nebitne stvari, to smo saznali od NUNSA - rekla je Smajlovićeva

Voditeljka je rekla da je pre nekoliko godina Đilas NUNSU pozajmio 6 miliona dinara te upitala Bodrožića da li ona greši tom informacijom, on je rekao da njega čudi što je tu priču Ljlja tako tekla na noku se se kasnije svi nadovezali.

Na insistiranje voditeljke da li je istina da je Đilas finansirao NUNS sa 6 miliona dinara Bodrožić kaže da je to poluistina, te da u tom trenutku kada je Đilas finansirao NUNS nije bio politički aktivan. Bodrožić kaže da je  NUNSU to zasmetal, da je NUNS samostalan i da radi na tržištu kao da radi sa ljudima koji koriste usluge medija centra, te da direktor sa takvim transakcijama može da napravi ne namernu štetu koja je kasnije i naravljena, gde imamo da jeste NUNS u prethodne četiri godine finansiran od Dragana Đilasa

Bodrožić je takođe rekao da Đilas novac nije pozajmio NUNSU kako tvrdi Ljilja jer zbog takvih priča su se rešili da prodaju medija centar.

RepublikaFoto: printscreen/TVPRVA
Željko Bodrožić

- Takve firme koje drži Dragan Đilas su dolazile u medija centar i iznajmljivale sale za svoje potrebe. To smo procenili da može da nam nanese štetu i da već duži niz godina od medija centra nemamo prihod, i mislili smo da smo tada to završili, mislili smo da je to tada prošlo ali eto Ljilja tvrdi drugačije - rekao je Bodrožić

Smajlovićeva se je rekla kada je reč o pozajmici da je ona optužena sa poluistinama i da poziva Željka da bude svedok koji je govorio na sednici kada je govorio da je medija cenatr odnosno NUNS u katastrofalnoj situaciji i da nije bilo drugog načina nego da se uzme pozajmica što je on proglasio neistinom a na šta se ona pozvala da sve ima dokumentovano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading