AKCIJA MINISTARSTVA OBARA REKORDE: Već pregledano 26.377 pacijenata

Autor: Tanjug

Vesti

19.11.2017

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije danas do 16.00 sati pregledano je 26.337 pacijenata u okviru akcije Ministarstva zdravlja koje organizuje besplatne preventivne preglede.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Veliki odziv građana: Sistematski pregled u Opštoj bolnici u Jagodini

Pojedine ustanove će zbog velikog interesovanja produžiti rad i obavljati preglede do 18.00 časova, kažu u resornom ministarstvu.

Zaintresovanost građana da urade ultrazvuk abdomena, provere hormone štitne žlezde i obave mamografski pregled mogla se naslutiti još jutros kada je u prvih sat vremena pregledano više od 3.000 ljudi.


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ranije danas, rekao je Tanjugu da će svi biti pregledani i da će oni koji eventualno ne budu stigli na red dobiti svoj termin u narednim danima.

On je objasnio da će važiti ista pravila, odnosno neće biti potrebna zdravstvena knjižica, a pregledi će biti zakazani popodne, jer inače dolaze ljudi koji rade, imaju obaveze i ne mogu da stignu da dođu tokom radnog vremena.

U prošloj akciji pregledano je 17.000 ljudi, a kod 600 pacijenata su na vreme dijagnostikovani problemi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading