(FOTO) PRE 20 GODINA ZORAN ĐINĐIĆ JE BIL GEJTSU POKLONIO VILJAMOVKU: Vest koju su skoro svi zaboravili, a evo šta se desilo tada!

Autor:

Vesti

16.03.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja je skoro zaboravljena u Srbiji, da su se pre dvadeset godina sastali Zoran Đinđić i Bil Gejts.

RepublikaFoto: Wikipedia/Demokratska stranka
Zoran sa Bil Gejtsom pre 20 godina

Zoran Đinđić se u avgustu 2001. godine sreo sa Bil Gejtsom i kako je tada govorio ispunio svoj menadžerski san i lično upoznao jednog od najuspešnijih ljudi na svetu.


Kako je nakon razgovora izjavio vidno raspoloženi Đinđić, sa čelnim ljudima Majkrosofta dogovoreno je otvaranje kancelarije te kompanije u Beogradu, Majkrosoft je pristao da iz svog budžeta namenjenog razvoju izdvoji oko deset miliona dolara za pomoć obrazovnom sistemu u Srbiji, a takođe su tada i započeti razgovori o finansiranju projekata iz oblasti zdravstvene zaštite, pre svega kontrole tržišta lekova, kao i iz oblasti uprave javnih prihoda.
Foto: Wikipedia/Demokratska stranka
Zoran Đinđić poklonio je rakiju Bil Gejtsu

Đinđić je čelnim ljudima Majkrosofta uručio pomalo neobične poklone. Bil Gejts je dobio flašu domaće “viljamovke”, dok je Balmer na poklon dobio stilizovanu drvenu skulpturu na kojoj Nikola Tesla Bilu Gejtsu predaje sijalicu dok ovaj njemu daje kompjuter.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading