MINISTAR VULIN ISKREN: Zahvalan sam ženama, divim im se!

Autor: Republika

Vesti

08.03.2021

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas na dodeli plaketa ženama koje su doprinele afirmaciji bezbednosti saobraćaja, upriličenoj povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, da svet bez žena ne bi bio samo nesrećniji i nesigurniji, već da ne bi bio vredan življenja.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar se na manifestaciji koju su zajedno organizovali Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za bezbednost saobraćaja, ženama koje su doprinele afirmaciji bezbednosti saobraćaja zahvalio na vremenu, trudu, upornosti i tvrdoglavosti koje su uložile da Srbija bude bezbednija i sigurnija za nas i našu decu.

 

- Uvek sam se divio toj sposobnosti žena da misle o drugima. Hoću da se zahvalim za vreme, za ono što su činile, za ono što će učiniti ne samo ovde i sada, i ne samo u ovom uskom, a tako važnom segmentu naših života kao što je bezbednost saobraćaja, već za život koji provode razmišljajući o drugima, razmišljajući kako da ovo naše parče zemlje učinimo boljim i sigurnijim, vrednim koračanja onih koji će biti ovde za nama - istakao je ministar Vulin.
 
Prema njegovim rečima, na ovakve praznike obično se podsetimo nekih istorijskih događaja, ali suštinski najvažniji događaj u istoriji, kako je naglasio, jeste svaki dan koji provedemo zajedno, u kome možemo da kažemo da su nam deca dobro, da su zdrava i u kome znamo da će sutrašnji dan biti siguran, miran i bezbedan.
 
- U ime onih koji su vam dali imena i u ime onih kojima ćete vi dati imena hoću da vam kažem jedno veliko hvala što ovaj svet činite lepšim mestom za život - poručio je ministar Vulin.
 
Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić čestitajući ženama njihov dan zahvalio im se što ovaj svet čine boljim, srećnijim i bezbednijim.
 
Istakavši da je svet prepun zabluda da su žene lošiji vozači, Pešić je naveo da su dobitnice plaketa dokaz da to nije tako i da su one predanim i odgovornim radom svakodnevno svaka u svojoj  oblasti širile svest o bezbednosti saobraćaja.
 
Pešić je ukazao da duplo više muškaraca ima vozačke dozvole, ali da žene 15 puta manje stradaju u saobraćaju nego muškarci.
 
- To nije zbog toga što žene bolje voze ili imaju bolje veštine ili imaju bolju tehniku vožnje, to je zato što su žene odgovornije, savesnije i opreznije u saobraćaju - istakao je Pešić i dodao da žene u saobraćaju više stradaju kao putnici u vozilu, greškom vozača.
 
On je pozvao dobitnice da u narednom periodu još jače i efikasnije, svi zajedno, krenemo u aktivnosti koje imaju za cilj spasavanje ljudskih života u saobraćajnim nezgodama.
 
U ime nagrađenih novinarka Radio-televizije Srbije Vanja Ratković zahvalila se na priznanju istakavši da se sve dobitnice svojski trude da unaprede bezbednost saobraćaja, u svim medijima, organizacijama i institucijama iz kojih dolaze.
 
Ona je pozvala na zajedničko obećanje da sebi postave cilj, kao izazov, da sledeći Dan žena dočekamo sa manjim brojem poginulih i nastradalih u saobraćaju. 
 
Za doprinos afirmaciji bezbednosti saobraćaja, ministar Vulin i direktor Pešić plakete su uručili ženama iz državnih institucija, lokalnih samouprava, medicinskim radnicama, ženama zaposlenim u sferi obrazovanja, saobraćaja i u medijskim kućama.

Video materijal možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading