(FOTO) VRATILE SE RODE! Prvoje devetu godinu dolazi u Zrenjanin, meštani presrećni: Ovaj put nije stigao sam!

Autor:

Vesti

06.03.2021

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mužjak rode Prvoje, obradovao je u petak stanovnike Zrenjanina, kada je devetu godinu zaredom, doleteo u selo Taraš koje ga je sa nestrpljenjem očekivalo.

RepublikaFoto: youtube.com/I love Zrenjanin
Prvoje

Prvoje se ponovo vratio na oduševljenje stanovnika sela Taraš.

- Sa velikom radošću delimo vest da su se u naš lepi Taraš vratile dve rode. Sada sa sigurnošću, nakon konsultacija sa meštanima, možemo potvrditi da je naš dragi Prvoje i dalje rekorder. Ovo mu je deveta godina za redom da se vratio prvi - navedeno je u saopštenju Udruženja građana Taraške rode.

Kako se navodi, on ovoga puta nije došao sam. Društvo mu je pravio još jedan rodan Nemanja, koji je inače i Prvojev komšija.

- Ovaj mužjak bele rode je i prva fotografisana roda u selu. Međutim, kako nam je rekla gospođa ispred čije kuće je Prvojevo gnezdo - on je sleteo oko 8 sati ujutru, ali je odmah odleteo u potragu za hranom, tako da nije ni dao da se "uslika" tad. Tokom našeg obilaska, Nemanja je bio na gnezdu, a gladni Prvoje je vredno lovio po Rogozari. Tek kad je pao mrak se vratio u gnezdo i tad smo uspeli da ga fotografišemo - kažu iz Taraških roda.

 

Са великом радошћу делимо вест да су се у наш лепи Тараш вратиле две роде. Сада са сигурношћу, након консултација са... Posted by Удружење Грађана Тарашке Роде on Петак, 05. март 2021.

 

Ovako su Prvoju pre dve godine poželeli dobrodošlicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading