JOŠ JEDNA POBEDA SRBIJE: Željana ide na operaciju, prikupljen novac!

Autor:

Vesti

03.03.2021

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Srbija je ponovo pokazala svoje veliko srce – prikupljeno je 150.000 evra potrebnih da mala četvorogodišnja Željana Arizanović (4) iz Kragujevca otputuje na operaciju u Tursku.

Foto: facebook.com/Za Željanu Zvezdicu

Novac za lečenje je sakupljen, objavljeno je na FB stranici Za Željanu Zvezdicu.

Željana na leđima ima masivni tumor koji ne prestaje da raste. Iako je upadljiv, lekari kažu da je to manji Željanin problem. Najveći problem je tumor koji raste u njoj, isprepletan oko glavne arterije, aorte, bubrega i drugih organa. Ima tumor i na desnima, pod obrazom, manje upadljiv, piše Telegraf.

To su posledice neurofibromatoze, tip 1. Bolest joj je dijagnostikovana maja 2019. godine. Tada još nije bila napunila treću godinu.

Njeni roditelji su na Institutu za majku i dete čuli su da neki od lekara ne pamte tako težak slučaj još od vremena stare Jugoslavije…

Zbog tumora koji rastu i krive joj kičmu, stradaju i pluća. To joj, kako kaže njena majka, izaziva prestanak disanja u snu.

– Možda ste primetili da joj je glavica malo iskrenuta. Zato što joj je kičma kriva – ispričala je majka.

I to nije jedina dijagnoza ove devojčice. Njojsu sa godinu i po dijagnostikovali skoliozu.

– Najpre treba da joj ugrade aparat u glavu. Treba da ga nosi od dve do četiri nedelje. Posle se taj aparat skida i onda se rade operacije tumora i kičme – navodi majka šta im predstoji i čemu se nadaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading