Petković: Uskoro isplata novčane pomoći Srbima sa Kosmeta

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.02.2021

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković izjavio je danas da će novčana pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, koja je najavljena nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika Srba iz pokrajine s predsednikom Aleksandrom Vučićem, najverovatnije biti isplaćena u maju.

Foto: Tanjug
Petar Petković

Prema njegovim rečima, jedna petočlana porodica dobiće između 500 i 700 evra, u zavisnosti od toga da li neko u porodici radi ili ne.

Petković je, gostujući u Jutanjem dnevniku RTS-a, istakao da je finansijska pomoć Srbima veoma važna, jer, kako je rekao, "kada se borite za Kosovo i Metohiju, borite se konkretnim programima i za konkretne ljude koji žive na KiM".

- Ovo je konkretna borba za vitalne srpske interese. S predsednikom Vučićem je dogovorena potpuna rekonstrukcija Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, izgradnja nove zgrade bolnice u Gračanici, u potpunosti će se napraviti novi regionalni put Jarinje - Kosovska Mitrovica u dužini od 54 kilometra sa svom putnom opremom - naveo je Petković.

Naveo je i da je dogovorena i izgradnja novih vrtića, centra Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici od sedam miliona evra, kao i mnogo drugih projekata.

Komentari (0)

Loading