NOVI DETALJI O ALEKSANDRU KAVČIĆU: Studenti ga nisu voleli, dao 10.000.000 evra da postane profesor!

Autor:

Vesti

25.02.2021

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažno se predstavlja u svemu čega se dotakne. Aleksandar Kavčić, čovek koji se u poslednje vreme u srpskoj javnosti reklamira kao humanitarac iako je to velika laž i deli "besplatne" udžbenike, koji pritom nisu besplatni, već se debelo naplaćuju, ne može da se pohvali čak ni profesorskom karijerom.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Kavčić

Prema informacijama iz Amerike, sve priče Kavčića o njegovoj blistavoj akademskoj karijeri su obično hvalisanje. I to s ciljem da se obmane srpska javnost i lakše se progura projekat navodno besplatnih udžbenika iza kojeg, u stvari, stoji dobro osmišljen plan da se stekne ogromna imovinska korist.

OD VRATA DO VRATA

Naime, Kavčića ni studenti sa Univerziteta Havaji, na kom je jedno vreme predavao, nisu voleli i nisu bili zadovoljni njegovim načinom rada, što se vidi iz negativnih ocena i komentara u kojima su akademci posebno naglašavali da Kavčića nikako ne treba birati za profesora.

Ono što dodatno šokira u celoj priči oko Aleksandra Kavčića, koja je sumnjiva gde god se zagrebe malo ispod površine, jeste i činjenica da on zapravo nikada, pre nego što je zgrnuo milione u Americi, nije bio profesor.

Pukli na izborima

Podsetimo, Aleksandar Kavčić je deo udruženja Dosta je bilo, na čijem je Saša Radulović čelu. Bio je i Radulovićev poslanički kandidat (ostali su ispod cenzusa).

Na Harvardu je samo sporadično predavao, ali ga je i tu zvanična komisija negativno ocenila. Stoga zvanje profesora na Univerzitetu Harvard nikada nije dobio. Nakon toga je manji vremenski period predavao u Hongkongu da bi se nešto kasnije na Univerzitetu Havaji, koji je rangiran kao 170. u svetu, neko smilovao, te je dobio profesuru. Ono što iziskuje posebnu pažnju u celoj priči jeste i činjenica da je Kavčić na Univerzitetu Melon dobio zvanje redovnog profesora tek nakon donacije više miliona evra (preko 10 miliona). Ono što je još gore jeste to da ga je isti taj univerzitet na kraju tužio, za šta kao dokaz postoji i zvaničan dokument.

JEDINI RAZLOG

Podsetimo, Aleksandar Kavčić je dobio na sudu kompaniju "Marvel" i naplatio odštetu u iznosu od 750 miliona dolara. Donacije koje je dao Univerzitetu Melon uplatio je zahvaljujući tom novcu. Na taj način, i isključivo na taj način, dobio je zvanje profesora. S. T.

Iza svega politika i lična korist

Podsetimo, juče smo objavili prvi deo dosijea "Kavčić", iz kog se jasno vidi šta su prave namere samozvanog humanitarca.

Osnovno obrazovanje je obavezno, pa i udžbenici treba da budu besplatni - lažna je poruka profesora Kavčića. Naime, njegova ideja, kao predsednika kluba za obrazovanje udruženja građana Dosta je bilo, koji u okviru svoje fondacije reklamira besplatno deljenje udžbenika učenicima osnovnih škola, deluje kao izvanredna zamisao. Ali, s druge strane, cela ta priča, koju u poslednje vreme promovišu njegova fondacija i on, isključivo je političkog karaktera. Pored političke pozadine, tu je svakako i finansijska korist profesora Kavčića. On je našao rešenje, osmislivši plan da se kopiranje po strani naplaćuje "samo" dva dinara, a ako se u obzir uzme to da školske knjige imaju više stotina strana, gde se štampa mora raditi u boji, i ako se svemu tome još doda i koričenje, onda postaje neupitno da će neko (pogodite ko) od svega imati veliku korist.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Luka

25.02.2021 17:46

Što je istina,teško je nama čitaocima razumeti,ali u jednom profesor ima pravo,nedopustivo je da stranci izdavaju knjige za srpske đake

Džekson

26.02.2021 09:39

@Luka - Nije teško razumeti šta se ovde dešava. Zarada na fotokopiranju i koričenju, pa hahaha. Neko je do sada ubirao ogormne pare na knjigama za osnovnu školu. Ljudi ne moraju da štampaju knjige može da se čita sa ekrana. Ionako je sve više online nastave. Koje dete nema sada kompjuter? Ali inače štampano izdanje treba da finansira država. Ne od nemačkih i hrvatskih izdavača nego domaćih. Para ima. Važnije je to nego stadion. Može da se krene od prva četiri razreda. Ili od siromašnijih opština... Zašto naša vlast pokušava da zaštiti monopol nemačkog Klett-a koji izdaje 70% udžbenika za našu decu?

Ana

26.02.2021 10:20

Profesor je legenda! Hoćemo domaće udžbenike za svoju decu, podrška za Kavčića!

Djoka

26.02.2021 12:17

Juri se onaj igrač koji ima loptu a to je gosn profesor. Studenti ga nisu voleli? A koji krajmos voli sudiju kada mu odvali doživotni kaznu?