ISTORIČAR SELIMOVIĆ: Srbima pripadaju BiH, CG, Vojna Krajina, Dubrovnik...

Autor: Srbin.info

Vesti

16.11.2017

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbima pripadaju BiH, Crna Gora, Vojna Krajina, Dubrovnik, Severozapadna Makedonija. Sa svih strana, nažalost i iznutra, su delovanja protiv jednistva srpskog nacionalnog korpusa i države Srbije. To nije od juče, ali su srpski državnici, političari, naučnici i kulturni poslenici nalazili načina de se ta neprijateljska delovanja u relativnom miru kako tako amortizuju. Ako ništa da se barem verbalno, kulturom i naučnim stvaralaštvom suprotstave svakovrsnom nasilju", tvrdi istoričar Salih Selimović.

RepublikaFoto: youtube.com/ Pobednik1985
Pogodio metu: Salih Selimović

Svestan sam, piše istoričar Salih Selimović, teškog međunarodnog položaja Srbije i srpskog naroda za koji su najmanje krivi Srbi. Unapred su proglašeni krivim, jer su se suprotstavili rušenju države za koju su dali ogromne ljudske i materijalne žrtve i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. 

Iznutra su je rušili upravo oni kojima su srpska vojska i srpski narod doneli slobodu i time omogućili stvaranje kasnijih separatističkih republika - država koje će uz ogromnu podršku stranog faktora i razoriti bivšu SFRJ.

Istorija neće amnestirati ni Hrvate, ni Slovence, ni Muslimane od njihove separatističke i prljave borbe za razbijanje zajedničke države koja im je bila dala sve što nikada ranije nisu imali.

Međutim, istorijske činjenice su neumoljive. Srpski etnički i nacionalni prostor je dobro poznat (Republika Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Vojna Krajina, Dubrovnik, Severozapadna Makedonija). 

Aktuelne političke i kulturne elite u bivšim republikama mogu da proglašavaju sintetičke nacije i kulture i vrše nasilje nad istorijom koristeći trenutnu konstelaciju snaga i odnosa na Balkanu, ali zaboravljaju da sve što nije utemeljeno na istini i nauci ne može da traje dugo.

Imam utisak da svemu tome doprinose i neke vladajuće strukture i delovi kulturne i naučne elite srpskog naroda i Republike Srbije samim time što se jasno i glasno ne oglašavaju i ne suprotstave onim sredstvima koja su u datom trenutku moguća.

Takođe, imam utisak da se tako ponašaju prihvatajući nametnutu krivicu i mazohistički su spremni da sve prihvate i otrpe hrleći u naručje onima koji u svojim kuhinjama kuvaju crnu stvarnost srpskog naroda i pripremaju još crnju njegovu budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading