AGENCIJA "BALKAN FAN" VREĐA TURISTE: Putnike zovu kromanjoncima

Autor:

Vesti

17.11.2017

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzimaju pare, a vređaju! Turistička agencija "Balkan fan", specijalizovana za studentska putovanja, poslala je interni dopis svojim promoterima u kojima vređa svoje putnike i naziva ih kromanjoncima.

Foto: instagram.com/vladimirdraca
Vladimir Drača

Dokument do koga je došao Srpski telegraf uputio je menadžer ove agencije Vladimir Drača, a povod da putnike oslovi ovakvim imenom jeste to što, kako se navodi, "kromanjonci prave neverovatno veliku štetu i probleme u hotelima, pa im se pre ulaska u sobu mora uzeti depozit od 15 evra".

Međutim, tu se vređanje duhovitog Drače ne zaustavlja, pa dalje daje instrukcije da, ukoliko primete "neke čelične vilice i putnike širokih ramena i uskih shvatanja", njih šalju u drugi hotel koji je kao stvoren za žurke i havarije tek punoletnih YOLO ("jednom se živi"). Ne samo da putnike naziva kromanjoncima nego omalovažava sve koji žive van kruga dvojke, pa im je potrebno 45 minuta da iz Surčina dođu do Terazija, a to su tipični putnici ove agencije, kaže on.

Komentarišući ovakvo ponašanje, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta, kaže da je to jedna velika sramota.

- Ono od čega mi živimo jesu putnici, sramota je da se čak i interno tako nazivaju. Takve stvari treba objaviti i doneti im negativnu reklamu kako bi putnici koji preko njih putuju znali kako ih doživljavaju. Oni nisu članovi Jute, ali da jesu, sa takvim stavom prema putnicima više ne bi bili. To je nedopustivo - kaže Seničić.

Sramota! Oni nisu članovi Jute, ali da jesu, sa takvim stavom prema putnicima više ne bi bili - Aleksandar Seničić, direktor Jute

Iz agencije "Balkan fan" do zaključenja broja nisu odgovorili na pitanja o skandaloznom dopisu. Zoran Nikolić iz Nacionalne organizacije potrošača poručuje da im treba odgovoriti na isti način.

Foto: Privatna arhiva
Dokaz: Dokument u kome se putnici omalovažavaju

- S obzirom na to da smo mi ljudi, očigledno je da među našom populacijom neće biti putnika, osim ako u ličnoj karti stoji kromanjonac. Da kažem da turisti ne treba da putuju s njima, bilo bi previše pažnje agenciji koja daje ovakve instrukcije za prodaju aranžmana - zaključuje Nikolić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading