UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA: Zašto sporazum o priznanju krivice sa Belivukom?

Autor: Republika

Vesti

21.02.2021

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tižilaca (UST) pita se zbog čega je postignut sporazum o priznanju krivice sa Veljkom Belivukom u slučaju prebijanja radnika obezbeđenja FK Partizan.

RepublikaFoto: Republika

Udruženje sudija i tužilaca Srbije oglasilo se povodom zaključenja sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Veljkom Belivukom zbog brutalnog prebijanja radnika obezbeđenja FK Partizan.

Ovaj incident dogodio se u parilu 2016. godine, kada su Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja i Darko Ristić Meda brutalno isprebijali Božu Kumburovića, telohranitelja generalnog direktora Partizana Miloša Vazure. Ovaj incident su zabeležile i kamere na stadionu u Humskoj, gde se napad i dogodio.

- UST postavlja pitanje kakvu poruku javnosti nosi zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Veljkom Belivukom zbog brutalnog prebijanja radnika obezbeđenja FK Partizan, naročito u situaciji kada je čitav događaj zabeležen nadzornim kamerama, te tužilaštvo u obilju dokaza izvršenja krivičnog dela i sa učiniocem lišenim slobode, nema nikakvu potrebu da istog privileguje i ulazi u pregovore sa njim, nudeći sankciju kojoj u najmanju ruku nedostaju elementi sprecijalne prevencije, budući da je u samo par godina nakon zaključenja sporazuma, isto lice procesuirano  zbog pomaganje u ubistvu i osnovano je sumnjivo da je deo organizovane kriminalne grupe iza koje stoji niz teških krivičnih dela, koja bukvalno zgražavaju javnost - pita se UST u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading