BORBA JE KRENULA! Gojković uputila Vladi inicijativu Fondacije "Tijana Jurić"

Autor: Tanjug

Vesti

15.11.2017

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je uputila je danas predsedici Vlade Srbije Ani Brnabić inicijativu Fondacije „Tijane Jurić“ koju je podržalo 158.460 građana Srbije, kojom se traže izmene i dopune Krivičnog zakonika, kako bi se uvela kazna doživotnog zatvora kao kazna za najteže oblike teških krivičnih dela bez mogućnosti uslovnog otpusta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Tijanin otac osnivač fondacije: Igor Jurić

Predsednica Narodne skupštine je, imajuću u vidu značaj izmena koje se tom inicijativom predlažu, pozvala da vlada sa nadležnim ministarstvom analizira predloženi nacrt, utvrdi Predlog zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika i uputi ga Narodnoj skupštini Republike Srbije na razmatranje.

Tim zahtevom predlaže se strože kažnjavanje učinioca najtežih krivičnih dela protiv života i tela, kao i dela protiv polne slobode u slučajevima kada je usled izvršenja dela nastupila smrt deteta, maloletnih lica, bremenite žene i nemoćnih lica.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

Pored toga, cilj ove inicijative je i da se izmenama i dopunama Krivičnog zakonika predvidi da se osuđenima na kaznu doživotnog zatvora onemogući uslovni otpust, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading