NESTOROVIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM: Odustao od vakcinacije, evo i zbog čega!

Autor: Republika

Vesti

31.01.2021

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Branimir Nestorović novom izjavom ponovo zapalio javnost.

RepublikaFoto: Printscreen/TV Prva
Branimir Nestorović

Poznat po svojim kontroverznim izjavama, Nestorović je često tokom epidemije javno iznosio svoje stavove čak i ako su oni u suprotnosti sa preporukama Kriznog štaba. 

Sada je, gostujući na TV Prva, izjavio da ne želi da primi vakcinu.

- Ja sam obećao da neću da se vakcinišem i da ću pre da umrem, pa ja sam Srbin. Kad bi država stvarno bila ugrožena, kada bi bila velika smrtnost, kada bi se raspadala, ja bih se vakcinisao, i to pred kamerama - rekao je u svom stilu dr Nestorović, koji je i bivši član Kriznog štaba.

Ipak, kaže da pacijentima koji žele da se vakcinišu preporučuje vakcinu na osnovu godina i zdravstvenog stanja. Kako kaže, kao bivši član, Kriznom štabu zamera to što kažu da je dobra svaka vakcina.

RepublikaFoto: Ministar Vulin
Foto: Ilustracija

- Ne može da se kaže svaka vakcina je dobra, mora da se kaže koja je za koga. Ne bih preporučio Fajzerovu, to je eksperimentalna tehonologija Ruska najefikasnija. Ima dugu tradiciju, to je vakcina za ebolu. Kineska ima najmanje neželjenih efekata - navodi dr Nestorović.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Neću da primim vakcinu iz SAD i EU

Nestorović je ranije za Srpski telegraf ovako odgovorio na pitanje o vakcinama i o tome šta misli koja je najbolja...

Rekao je da najviše kontroverze izazivaju "Modernina" i "Fajzerova" vakcina i da njih svakako u startu odbacuje.

- Ja ne bih primio te dve vakcine. Juče sam čitao onu preporuku pošto je Velika Britanija krenula u vakcinaciju, odmah su prvi dan imali dva teška anafilatička šoka kod medicinskih sestara i tamo piše jedan deo koji je mene zaprepastio. Ima 10 strana uputstava za lekare koji daju vakcinu i tamo piše da se ne zna efekat na fertilitet, na plodnost i na plod zato što nisu završene studije na životinjama, na miševima, a daješ ljudima. To mi izaziva neki neprijatan osećaj.

Podsetimo, dr Nestorović je ranije izjavio da će se vakcinisati ruskom vakcinom, a sada je promenio mišljenje i to objasnio time da je Srbin i da bi to učinio samo u ekstremnoj situaciji, tj. kada bi država bila ugrožena, aludirajući time na čuveni srpski inat. 

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading