Slavko Gak: Zaposleni u školama da se vakcinišu u što većoj meri

Autor:

Vesti

20.01.2021

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak pozvao je danas sve zaposlene u školama i predškolskim ustanovama Grada Beograda da se vakcinišu u što većoj meri i time, kao prioritetna grupa za vakcinaciju, doprinesu tome da se Srbija što pre izbori sa epidemijom koronavirusa.

Republika

Foto: je Srbije"Dr Milan Jovanović Batut".Gak se danas vakcinisao kineskom vakcinom u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

- Želim ličnim primerom da pokažem da svi moramo verovati nauci i medicini a ne teorijama zavere a ljudi koji rade sa decom moraju biti predvodnici u tome-  rekao je Gak nakon vakcinacije.

On je dodao da samo masovnom vakcinacijom možemo pobediti i vratiti se normalnom životu i to što pre kako bismo sačuvali i ekonomiju. 

Gak je poručio da je osim zdravlja i bezbednosti dece i svih zaposlenih u obrazovnim ustanovama, ovih dana posebno važno i podržati devojčice i devojke da prijavljuju seksualno nasilje ukoliko su mu izložene.

- Niste same u kojoj god školi da ste, i kada se čini da su druge teme važnije kao što su ovi meseci kada se svi bavimo epidemijom, uvek je pravo vreme za prijavu nasilja, snažne poruke ohrabrenja društva i borbu sa ljudima koji seksualno iskorišćavaju decu- poručio je Gak.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading