SLEDI TEMPERATURNI ŠOK! Srpski meteorolog otkriva: DOLAZI DO DRAMATIČNOG OBRTA!

Autor: Republika

Vesti

18.01.2021

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nedelju koja pred nama možemo reći da će biti turbulentna, bar kada je vreme u pitanju. Prema najavama, od "debelog minusa" kome svedočimo ovog vikenda temperature će do kraja sedmice dostizati i, za ovaj period godine, neverovatnih plus 15 stepeni Celzijusa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Ovakva najava svakome ko je tokom jutra napustio svoj dom i uputio sa ka automobilu koga je trebalo dobrano očistiti od snega koji je padao tokom gotovo čitave noći zvuči ravna čudu. A za to "čudo", kako kaže meteorolog Đorđe Đurić odgovran snažan i prostran ciklon iznad severozapada Evrope, koji će usloviti priliv veoma tople vazdušne mase sa juga i sa Mediterana.

- Od srede nas očekuje osetno toplije vreme, pa će maksimalna temperatura u drugoj polovini sledeće sedmice biti i preko 10 stepeni Celzijusovih, a ponedge i do čak 15 stepeni. U sredu i četvrtak biće suvo i uglavnom sunčano, a u petak i za vikend kišovito i vetrovito, ali i dalje relativno toplo za januar, uz umeren do jak jugoistočni vetar i "toplu" varijantu košave" - objašnjava Đurić.

A u iščekivanju srede i toplije vazdušne mase sa zapada Evrope moraćemo da se "izborimo" sa još nekoliko "ledenih dana".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Đorđe Đurić

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) temperature ispod nule zadržaće se još najmanje dva tri dana.

- Za vikend i početkom sledeće sedmice veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod 0 stepeni (ledeni dani). Od utorka porast temperature - stoji na kao najava na sajtu RHMZ.

Tokom dana u ponedeljak dnevna temperatura ispod 0 stepeni (ledeni dan), od utorka u postepenom porastu.

Od ponedeljka do četvrtka promenljivo oblačno, u utorak ponegde kratkotrajan slab sneg, a od srede do kraja perioda u planinskim predelima i košavskom području duvaće umeren i jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading