DRŽAVA OBJAVILA RAT FARMAKO-MAFIJI

Autor: alo.rs. Republika

Vesti

12.11.2017

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država zna koje farmaceutske kuće stoje iza kampanje protiv vakcinacije MMR vakcinom u Srbiji koja je dovela do epidemije morbila i namerava da se odlučno suprotstavi ovoj opasnoj kampanji.

Foto: Ilustracija

Kako prenose beogradski mediji, Ministarstvo zdravlja i država iskroristiti sve svoje resurse u dozvoljenim zakonskim okvirima da tačno utvrdi ko i kako podržava laike da se suprostavljaju struci i na taj način izazivaju situacije s kakvima se trenutno suočavamo.

- Situacija u kojoj smo se našli poslednjih nekoliko godina, a koja pored brojnih preduzetih mera i edukacija ukazuje da se smanjuje obuhvat vakcinisane dece i da protivnici vakcinacije imaju podršku da organizuju skupove, izlaze na ulice, ulažu žalbe sudovima... jasno ukazuje da u svemu postoji i neki treći interes. Nekome očigledno nije problem da ulaže pare u razne kampanje i podrsku neformalnim lobijima - rekao je izvor.

Kako je objasnio, rađene su analize koje ukazuju da pojedinci iz farmaceutske industrije mogu da imaju takav interes.

Kako kaže, krivci za ovu pošast su pojedinci iz farmaceutske industrije u koje ne spadaju i oni koji donacijama i drugim vrstama pomoći zaista podržavaju vakcinaciju i druge aktivnosti.

Prema njegovim rečima, interes zdravstvenog sistema Srbije je da učini sve da građani budu na vreme i kvalitetno zaštićeni od poznatih zaraznih bolesti za koje postoje proverene i sigurne vakcije, odnsono druge mere zaštite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading